Ma 2019. 6. 25, kedd, Vilmos napja van.

Miért érdemes Szolnokon lakást vásárolni?

2018.09.28 13:09. - Kovács Janka

Az elmúlt időszak az ingatlanpiac fellendülésével jellemezhető, így van ez a Szolnoki eladó lakásokkal is. Kissé késésben voltak ugyan a vidéki városok, de mostanra sikerült felzárkózniuk. A kis falvakban is megindult a kereslet, így ezeken a helyeken is könnyedén találhatunk eladó ingatlant. Egy megyeszékhelyen megtalálható lakás árából a kisebb településeken akár családi házat is vásárolhatunk.

 


Mi az, ami vonzóvá teszi Szolnokot és a környező településeket?

A folyamatosan bővülő munkalehetőségek, a megnövekedett munkahelye száma nagyban elősegíti az eladó lakások értékesítését. A Szolnoki eladó lakások a koltozzbe.hu ingatlan kereső portálon is megtalálhatók. A megyeszékhelyek mellett azonban a településeken is megemelkedett az ingatlanok ára, de csak azokon a helyeken ahol a megyeszékhellyel kapcsolatos közlekedési viszonyok jók. Nagy valószínűséggel a munkába járással függ össze az ingatlanok értékesíthetősége. Ezek a kisebb települések szinte összeérnek Szolnokkal, ám mégis elmondható, hogy az ingatlanokat sokkal olcsóbban meg lehet szerezni, mint Szolnokon. Ilyen az idegenforgalmilag is jelentős Martfű vagy akár Cserkeszőlő. Törökszentmiklóson is jelentős áremelkedések következtek be az elmúlt időszakban tekintve, hogy szintén igen közel fekszik Szolnokhoz. Szolnokon a panellakások ára is emelkedett, ám leginkább ott látható áremelkedés ahol a házakban már megtörtént a fűtéskorszerűsítés illetve a nyílászárók cseréje. Az így felújított lakások sokkal kisebb kiadással is fenntarthatók, mint pár évvel ezelőtt.

Milyen lakások közül válogathatunk Szolnokon?

A szolnoki eladó lakások közül első körben a panellakásokat említenénk meg. Egy kétszobás 52 négyzetméteres panellakást már 6,9 millió forintért is meg lehet vásárolni, bár ilyen jó ajánlatot ritkán lehet elcsípni. Egy 67 négyzetméteres panelt, amelyben már 3 szoba található 11 millió forint környékén árulják jelenlegi tulajdonosaik. A teljesen felújított földszinti lakásban parkettázottak a szobák és a konyha, az étkező és a fürdőszoba is új burkolást kapott. Ebben a lakásban az összes nyílászáró kicserélése megtörtént, így biztosak lehetünk abban, hogy a fenntartása ideális.

4 millió forint környékén már egy olcsóbb házat is vásárolhatunk, amely mindösszesen 55 négyzetméteres és az 1970-es évek környékén épült. Ha újabb építésű családi házra vágyunk, akkor mélyebben a zsebünkbe kell nyúlnunk. Az 1980-as évek környékén épült házak már kicsit borsosabb áron érhetők el és még mindig nem mondható el rólunk, hogy újszerűek lennének, hiszen felújításra nem sokan költenek. Egy 2 szobás felújítandó házat 12 800 000 forintos áron vásárolhatunk meg, amelyben 2 szoba biztosítja a lakók kényelmét. Egy 20 éve épült házat 100 négyzetméteres alapterülettel, aránylag szép állapotban 19 millió forintért lehet megvásárolni, de itt azért már érdemes mérlegelni, hogy mi magunk kezdjünk-e neki új otthonunk építésének vagy vásároljunk használtan egy 20 éves házat.

Ha már a házakról van szó, nem szabad szem elől tévesztenünk a telek árakat sem, amelyek az elmúlt időszakba jelentősen emelkedtek. Ma már egy jó helyen lévő telek megvásárlására is minimum 5 millió forintot kell fordítani és ehhez jön még hozzá a beruházás ára. Építkezéskor érdemes szakemberek segítségét kérni, hiszen fontos, hogy a ház teljesen biztonságos legyen, ha már azt a pár 10 millió forintot a megépítésére fordítjuk.  

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.06.19.
Presztízs nyár 2019. VI. évfolyam 2.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget