Ma 2019. 6. 25, kedd, Vilmos napja van.

Újjáépítés után ilyen lesz a Szapáry úti Óvoda

2018.10.04 14:02. - Kovács Janka

Az óvoda 520 millió forintos Európai Úniós támogatásból épül újjá, ehhez 163 millió forint önerővel Szolnok Város Önkormányzata is hozzájárult.


 

Az új óvodaépület akadálymentes lesz, energiatakarékossági szempontból is korszerű, valamint új bútorok, játékok is lesznek az épületben. Az épület újjáépítésének sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester elmondta, a már lebontott épület több mint negyven éves volt, állapota leromlott, kialakítása nem felelt meg a jelenkori igényeknek. Az épület gazdaságos átalakítása alkalmatlan, bővítése nem eredményezné a kívánt igények kiszolgálását, ezért vált szükségessé a régi óvodaépület elbontása és helyére egy teljesen új, kétszintes óvoda építése. 



 

Az új épület férőhelyszáma 150 fő marad, mely 6db 25 fős csoportszoba kialakításával lesz biztosított. A projekt az infrastrukturális fejlesztés mellett eszközbeszerzést is tartalmaz, valamint az új épületben korszerű melegítőkonyha is kialakításra kerül, a meglévő kapacitások megtartása mellett. Kialakításra kerülnek: orvosi szoba, tornaszoba és a hozzá tartozó szertár, szülői tárgyaló, fejlesztőszoba, irodák, nevelőtestületi szoba, öltöző, karbantartó műhely, mosókonyha. 
 
 
Külön bejárattal kerül kialakításra a földszinti és az emeleti irodák bejárata, lépcsővel, és az akadálymentes előírásoknak megfelelően lifttel is. Az emeleti részen a Szolnok Városi Óvodák Igazgatóságának székhelyintézménye kap helyet, az irodák mellett még gépészeti helyiség, és tároló is létesül. Az új épület tetőszerkezetére napelem-rendszer telepítésére kerül sor.  Új parkolók kerülnek kialakításra, amik az épület déli oldala mentén közelíthetőek meg, mind a Szapáry, mind pedig a Sütő utca felől. A tervezett épület megközelítése a Szapáry utcáról történik majd, illetve a déli oldalról, a parkoló felöl. A parkolók mellett egy 2000 m2 területű játszóudvar kerül kiépítésre, burkolt, árnyékolt teraszokkal, illetve játékokkal, mászókákkal és homokozóval. 
 
 
 
 
 
 






Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.06.19.
Presztízs nyár 2019. VI. évfolyam 2.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail



 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget