Ma 2019. 5. 24, péntek, Eszter napja van.

Jövő nyár végére új Tisza Parkot kap Szolnok

2018.10.08 15:17. - Kovács Janka

A Tisza Szálló egykori gázfogadója helyén létrejövő vadonatúj épület építési munkáinak elvégzéséről a Közgyűlés azonban csak nemrég döntött. A fejlesztés során nem csupán a parkot, a járófelületeket, hanem a játszóteret is felújítják, valamint megépítik a város második nyilvános illemhelyét is. A park az eddigieknél jobban illeszkedik majd a Tisza-parti sétányhoz és a rendezetten elhelyezett virágágyásoknak, illetve térköves burkolatnak köszönhetően igazi pihenőövezetté válik. 


 

Szolnok Megyei jogú Város Önkormányzata 2016. augusztus 8-án kelt támogatói döntés szerint 253 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a 2016. május 23-án benyújtott pályázatával, melyet a TOP-6.3.2-15 jelű,” Zöld város kialakítása” tárgyú felhívásra nyújtott be.
 
A nyertes Kivitelező, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. 2018 júliusban megkezdte a Tisza park rehabilitációját, a terület teljes területe lezárásra került, a kávézó épületének átalakítása várhatóan ez év végén kezdődik majd.
 
 
 

Átalakításra kerül a Tisza park, mely park közösségi funkciók ellátását is biztosítani fogja. 
A projekt előkészítése során a város gondoskodott a beteg és balesetveszélyes fák szakszerű kezeléséről. Növénytelepítési és parképítési feladatok kerülnek megvalósításra, mely feladat hozzájárul az új park színesebbé tételéhez.
 
A közkedvelt pihenőhellyé átalakítandó parkban a városi aktív rekreációs zöldterület rekonstrukciója is fontos feladat, mely a belváros legkedveltebb játszóterének átalakításával valósul meg.  
 
Egymáshoz kapcsolódó új ütéscsillapító felületeken kapnak helyet az új játszótéri eszközök. A gyermekek biztonsága érdekében pedig kerítés védi majd az új játszóteret.
 
Sétautak kerülnek kialakításra, új utcabútorok kerülnek kihelyezésre. A fejlesztés során az utak burkolatai beton térkővel újulnak meg, illeszkedve a már felújított és meglévő utakhoz, járdákhoz. Az új burkolatokakadálymentessé teszik a park járófelületeit.
 
A terület használatához, és a fogadóépület kialakítása kapcsán elengedhetetlen berendezési tárgyak, utcabútorok, a sétányok megvilágításához szükséges lámpatestek és ivó kút kerültek tervezésre, illeszkedve a Tiszai Hajósok terének berendezéséhez, egységes arculatot teremtve a Tisza-parti sétányon.
 
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.05.15.
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget