Ma 2019. 6. 25, kedd, Vilmos napja van.

Megkezdődött a MÁV strand felújítása

2018.10.08 12:07. - Kovács Janka

Hétfőn adták át hivatalosan a strand területét a kivitelezőnek, ami a tervek szerint 2019 szeptemberére készül el.


 

Már több mint tíz éve bezárt a Véső úti sporttelep melletti MÁV strand. A sporttelep építkezései már megkezdődtek, a B. Nagy Pál vívóterem kívülről már igen látványos, a strand felújítása pedig a mai napon kezdődött meg. 

A munkaterület hivatalos átadásán Szalay Ferenc polgármester elmondta, Szolnok három éve vette át a területet a MÁV-tól, a felújítás terveinek elkészülte után most indulhat az építkezés. 
- Megújul az 50-es nagymedence, amin hét pályát alakítunk ki, a "pipa" és a gyógyvizes medencék is ismét használhatók lesznek, valamint épül egy 1000 négyzetméteres kiszolgálóterület is. Épül buszmegálló, 100 férőhelyes parkoló, új öltözők lesznek - tájékoztatott a polgármester. 
 
 
A felújítás 1,5 milliárd forintba kerül, és várhatóan 2019 szeptemberében indul a strand próbeüzeme, és az év végére teljesen el kell készülnie. 
A lakosság 2020 nyarától veheti birtokba a élen is használható strandot, de a sportolók is edzenek majd itt, erről Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum igazgatója beszélt. 
 
A megújuló strandot a Baukomplex Kft. teszi ismét használhatóvá, a felújítás műszaki ellenőre a Szollak Kft., a Szolnoki Sportcentrum pedig az üzemeltetője lesz.
 
 
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.06.19.
Presztízs nyár 2019. VI. évfolyam 2.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget