Ma 2019. 5. 24, péntek, Eszter napja van.

Minőségi cipőcsodák Martfűn

2018.10.08 16:06. - Kovács Janka

A Lorenz Shoe Group egy nemzetközi cég, melynek magyarországi gyára régi hagyományokra tekint vissza. A vállalat mégis kevésbé ismert a nagyközönség előtt, mint azok a minőségi cipőcsodák, amiket a Lorenz cégcsoport gyárt nők és férfiak lábára. A cégről, a termékekről és a vállalat terveiről beszélgettünk Kóródi Anikóval, a humán erőforrás ügyekért felelős kollégával. 


 
- Úgy vélem, a hölgyek számára ismerősebben csengenek a cég képviselt márkanevei. Melyek is ezek?
- Valóban, Magyarországon is népszerűségnek örvendenek a cégünk által előállított lábbelik. A hölgyek körében a Högl márka a legnépszerűbb, a leginkább ismert. Egy szezonban 60 féle modellcsoport készül el, ami azt jelenti, hogy színbeli és anyagbeli különbségekkel, 300 féle Högl lábbeli kerül a piacra. Ez a márka a nőiességet, az eleganciát képviseli, megjelenésében csábító a nők számára és természetesen a férfiaknak is a női lábakon. A másik tradicionális márkanevünk a Hassia. Ezek a lábbelik szintén az eleganciát hordozzák, egy konzervatívabb formátumban.
 
- Ahogyan a katalógusokat átnéztem, vannak férfiak számára készült termékek is… 
- Igen, a harmadik jelentős termékünket a Ganter márkanév fémjelzi. Mind a női, mind a férfi vásárlóink számára a természetességet, a kényelmes eleganciát nyújtja. 
 
- Visszautalva a Lorenz Shoe Group Kft.-re, Martfű több mint 50 éves cipőgyártási múlttal, tapasztalattal rendelkezik. Mégis, mióta működik itt a vállalat?
- 2003 óta folyamatosan az osztrák Lorenz család kezében van a vállalat. Azóta jelentős változásokon és növekedésen ment keresztül a szervezet, így a 21. századra ez a családi vállalkozás egy közép-európai konszernné alakult. A központ Taufkirchenben található és mind magyarországi, mind horvátországi gyárral rendelkezik. Ezenkívül gyártásban kínai, indiai, boszniai és román partnercégekkel működik együtt. 
 
 
- A hallottak alapján a vállalat sokfelé rendelkezik érdekeltségekkel. A magyarországi gyár milyen irányban változik?
- A magyarországi gyár stratégiailag kulcsfontosságú, mivel a 15 évnyi tapasztalat magas szakmai minőséget eredményezett. Egyedülálló gyártástechnológiai munka zajlik itt, hiszen az aljaköri munka kizárólag ebben a gyárban történik. A tulajdonosok ezt a részleget bővíteni szeretnék, a jelenleg működő műhelyek számát hétről tízre növelni.
 
- Ezt mit jelent létszámban? 
- További 150 fő bővülést, mindenképpen. Számunkra ez nagy kihívás, ugyanakkor nagy a bizalom a tulajdonosok részéről, hogy ebben a gyárban, a magyarországi gyár bővítésében gondolkoznak. 
 
 
- Ezt azt jelenti, hogy a cipőgyártás piaca bővülő tendenciát mutat? 
- Igen. Évről évre nagyobb mennyiséget sikerül értékesíteni. A lábbeli, a minőségi lábbeli nem pusztán használati tárgy, hanem divatkellék, sőt egyben az identitásunkat is kifejezi. Európában minden jelentős nagyvárosban jelen vannak a termékeink. Stabil megbízható piacunk: Oroszország. 
 
- Egy prémiumcipő évekig cipő marad, nincs olyan mértékű elhasználódás, mint egy olcsóbb és rosszabb minőségű terméknél. Akkor is növekedést jelent a kiváló minőség? 
- Mindenképpen. Mára Európa túljutott a kínai, gyorsan eldobható cipők időszakán és a piacokon inkább a megbízható, magas minőséget fémjelző márkák a kelendők. Ezenkívül a cipő a személyiségünk fontos része, ahogyan a ruházat is. Erről szól a divatbemutatók világa, amelyet a virtuális bemutatótermek nem váltottak fel. Ma is a frankfurti, milánói, düsseldorfi divatbemutatókon köttetnek meg a jelentős üzletek, az ott elfogadott irányzatok határozzák meg a következő szezon termékpalettáját. A martfűi gyár termékei ezeken a divatbemutatókon kerülnek értékesítésre, vagyis valamennyi legyártott modell már végigment az értékesítés folyamatán, tehát gazdára talált. Ez biztosítja a martfűi és a varasdini gyár, ezáltal a teljes vállalat stabilitását.
 
Lorenz Shoe Group Kft.
Martfű, Gesztenye sor 1.
Ha Ön is szeretne profi csapatban, professzionális színvonalon dolgozni, keresse Kóródi Anikót!
Telefonon:  56/580-216     vagy    70/770 95 30
E-mailben: szemelyzet@lorenz-shoegroup.hu
Facebook: Aniko Korodi 
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.05.15.
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget