Ma 2019. 5. 24, péntek, Eszter napja van.

Kalapáccsal majd bozótvágókéssel rontott nevelt lánya barátjára egy nyugdíjas férfi Tiszapüspökiben

2018.10.09 16:27. - Kovács Janka

Sokat veszekedtek, ami 2017-ben tettlegességig fajult.

Hirdetés

Az eset a kétezer lelkes Jász-Nagykun-Szolnok megyei községben, Tiszapüspökin történt. A nyugdíjas férfi segíteni akart nevelt lányán és annak barátján, ezért tavaly januárban befogadta őket az otthonába. A fiatalemberrel azonban kezdettől nehezen jöttek ki egymással, gyakran veszekedtek, ami néhány hónappal később, 2017. április 14-én tettlegességig fajult. 
 
A vádlott házában aznap délután kettő óra körül ismét összevesztek, de a vádlott most tovább ment az egyszerű szócsatánál: hirtelen megragadta a fiatal férfi nyakát, és azt kiabálta, megfojtja. A fiatalember kirántotta magát a szorításból, a vádlottat ellökte magától, bemenekült a párjával közösen használt szobába és kulccsal magára zárta az ajtót. 
 
A vádlott ekkor megfogott egy nagyméretű kalapácsot, amivel betörte a szobaajtó üvegét. A kitört üveg helyén tátongó nyíláson át a férfi felé hadonászott és a zárat kalapáccsal ütve próbált bejutni a szobába. Az ijedt fiatalember belülről a lábával támasztotta az ajtót, miközben telefonon hívta a párját, hogy jöjjön haza és próbálja megfékezni a nevelőapját. 
 
A vádlott, látva, hogy nem tud a szobába bejutni, és a kalapáccsal sem tudja elérni a férfit, kiment a konyhába, ahol megfogott egy 69 cm hosszú bozótvágókést, és azzal a kitört üveg helyén, a szobaajtón benyúlva háromszor a fiatal férfi hasa felé szúrt, miközben azt kiabálta, megöli. 
 
A fiatalember megpróbált kitérni a szúrások elől, de a vádlott megvágta. Ekkor érkezett haza a megtámadott férfi párja, és hangosan rászólt a nevelőapjára, aki felhagyott a támadással. 
 
A fiatal férfi a bántalmazás következtében a hasfalán egy 5-10 cm hosszú, 8 napon belül gyógyuló karcolásos sérülést szenvedett, az elkövetés eszközére és a célzott testtájékra tekintettel azonban fennállt a súlyosabb, életveszéllyel járó sérülés bekövetkeztének veszélye.
 
Az ügyben 2017. november 10-én emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség, a Szolnoki Törvényszék pedig 2018. október 3-án hozott ítéletet. A büntetlen előéletű, nyugdíjas férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt 1 év – végrehajtásában 3 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. 
 
Az ítéletet a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vette, az ügyész azonban túlságosan enyhének találta a kiszabott büntetést, ezért annak lényeges súlyosítása érdekében jelentett be fellebbezést, így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik. 
 
- közölte a Szolnoki Törvényszék


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.05.15.
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget