Ma 2019. 5. 24, péntek, Eszter napja van.

Úthelyreállítási kódexet hozott létre Szolnok önrkományzata

2018.10.11 12:18. - Kovács Janka

A kódex a városban zajló közüzemi, vagy szolgáltatói munkák utáni helyreállítás minőségét ellenőrzi.


Az önkormányzat az elmúlt években folyamatosa gyűjtötte az információt Szolnok útjainak, járdáinak az állagáról. 
- Számos esetben azt állapítottuk meg, hogy a külső beavatkozások teszik tönkre közútjainkat, járdáinkat - mondta Fejér Andor alpolgármester sajtótájékoztatóján csütörtökön. Ahogy fogalmazott, sok esetben ez a szakszerűtlen helyreállításból és bontásból adódik. 

A járdák minőségének, helyreállításának szabályozására egy útfelbontási, útfelújítási kódex jött létre, amely polgármesteri-jegyzői utasításban kelt életre. Ez pontról-pontra leírja, hogyan kell nekiekezdeni és hogyan kell befejezni egy útfelújítást, vagy útépítést. 
- Ezt nemcsak szabályozzuk, hanem ellenőrzés alá is fogjuk vonni. Ha végig megyünk a város útjain, láthatjuk, hogy a helyreállításokat követő egy éven belül megsüllyednek, átáznak az útburkolatok, és a tél közeledtével helyenként elkezdik bontani azokat. Úgy gondolom, nincs olyan város az országban, ami megengedhetné magának ezt a luxust - ezt mind magunkra, mind a városban dolgozókra igaz. 
 
Minden egyes esetben szakfelügyeletet fognak biztosítani az önkormányzat által szerződtetett partnereken keresztül és amikor úgy tapasztalják, trehány munka lett elvégezve, akkor ezt az önkormányzat helyre állítja és ennek költségét pedig a munkát végző beavatkozóra fogják terhelni, vagy a munkát újravégezteti. Ez az eljárás a zöldterületekre is kiterjed majd - ugyanolyan helyreállítási kötelezettség terheli a beavatkozót, nem hagyhatja maga mögött a bontási törmeléket, ha kell, újra kell füvesítenie.
Január 1-től minden útfelújítási, bontási, helyreállítási kérelmet felül fognak vizsgálni és ha kell, elutasítják, valamint nem engedélyezik a kérelemben megfogalmazott technika használatát. 
 
- Végül ezt kérem mindenkitől, aki szakszerűtlen beavatkozást tapasztal a városban, az jelentse be az önkormányzatnál, hogy el tudjunk járni ezekben az esetekben - zárta szavait az alpolgármester. 
 
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.05.15.
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget