Ma 2020. 5. 27, szerda, Hella napja van.

Csipkék csacsogása: divatbemutató lesz a Damjanich János Múzeumban!

2018.10.23 12:36. - Kovács Janka

Rendhagyó divatbemutatóval várja a Damjanich János Múzeum a látogatókat csütörtökön, amin az elmúlt évszázadok esküvői ruháit ismerheti meg a közönség.

Hirdetés

Csipkék csacsogása - textilek találkozása címmel nyílik kiállítás a Damjanich János Múzeumban október 25-én, délután 17.00-kor a Szolnoki Képtárban. A kiállításon az elmúlt évszázadok esküvői ruháit ismerhetik meg az érdeklődők, nem is akárhogyan: a múzeum munkatársai veszik fel és mutatják be azokat, miközben érdekességeket tudhatunk meg az esküvőről, sőt még egy meglepetéssel is készülnek, amiről semmilyen infót nem árultak el a szervezők!

Megnézhetjük, milyen ruhában esküdtek a szerelmesek Rómeó és Júlia idejében, megtudhatjuk, miért fehér a menyasszony ruhájának a színe és az is kiderül, a jegygyűrűn kívül adhattak-e mást is egymásnak a jegyesek. Egy minikiállításon pedig minden esküvőhöz köthető tárgyat is megtekinthetünk.
 
A látványos megnyitón Törley pezsgőket és Stühmer bonbonokat kóstolhatnak a látogatók. A ruhákat a  Szolnoki Szigligeti Színház és a Madlen Esküvői és Báliruha Szalon  biztosítja. A rendezvényen közreműködnek továbbá a Szolnoki  Szolgáltatási Szakképzési Centrum középiskolás diákjai a korhű  hajviselet elkészítésében, valamint az esküvői hangulathoz  elengedhetetlen pezsgő- és bonbonkínálásban.
 

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.20 (19. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget