Ma 2019. 6. 25, kedd, Vilmos napja van.

Receptre kellene felírni a mozgást – KÖLYÖKPARK - a tudatos játszóház a diákokért

2018.10.25 14:53. - Kovács Janka

Vekerdy Tamás neves pszichológus így fogalmaz a kisiskolás gyerekkel kapcsolatban; „A gyerek figyelmének terjedelme ebben a korban 6–12 perc. Ezt a jó tanító néni tudja is, ezért óra közben beiktat egy kis mozgást, éneklést, váltogatja a tevékenységeket. Nem meglepő, ha az elsős Ferike feláll az óra közepén, odamegy az ablakhoz, és csak néz kifelé. A “Ferike, iskolában vagy!” figyelmeztetés semmit nem mond neki.” – Ezen szemlélet mentén kínál szolnoki KÖLYÖKPARK biztonságos és vidám játékteret a gyermekek számára, a szabad játékot megvalósítható alternatív testnevelés órák vagy akár egy beszélgetős, játékos osztályfőnöki óra keretében is.


 

A féléves szolnoki KÖLYÖKPARK – fejlesztő- és mozgásközpont számtalan őszi különlegességgel jelentkezik a 2018/2019-es tanévre. A tudatos játszóház kiemelt figyelmet fordít az oktatási, fejlesztési intézményekkel való együttműködésre, ezért egyedi ajánlattal keresi meg a Szolnokon és környékén működő bölcsődéket, óvódákat és iskolákat. Ezen ajánlat keretében alternatív testnevelés órára hívja a gyerekeket, már akár kisgyermekkortól, hiszen az esős, téli idő beálltával egyre kevesebb mozgásra adó tér áll rendelkezésre, sajnos sok esetben az intézményekben is.

Vekerdy Tamás véleménye szerint „Az iskolának kellene terepet adnia ahhoz, hogy a gyerekek a legváltozatosabb képességeiket is kibontakoztathassák. Ahol ez megoldott, az nagyszerű, de sok helyen a változatos tevékenységeket (pl. színjátszás, zenélés, éneklés, sport) kiszorítja a tananyag.”

 A Pelikán Bevásárló Központban kialakított hatalmas fedett játszótéren számtalan dán és német fejlesztőpedagógusok által kialakított eszköz ad lehetőséget az önfeledt játékra, mely elengedhetetlen része a gyerekek mentális, fizikai és érzelmi fejlődéséhez. Szakemberek szerint a magatartászavarok, figyelemzavarok oka is lehet, hogy a gyerekek nem megfelelő mennyiségben vagy épp nem megfelelő eszközök használatával játszanak, sok esetben pont a szabad játékra nem jut idő, ami Vekerdy tanár úr szerint napi több órában lenne optimális egy fejlődő gyermek számára.

Egyensúlyozás két keréken – hover board a Kölyökparkban

Az őszi szünettől hover board oktatás veszi kezdetét a KÖLYÖKPARKban, a gyerekek meglepő gyorsasággal – néhány óra után - és biztonsággal sajátítják el ezt a különleges mozgásformát, mely az egyensúlyközpontjukra hat.  Ez az a játék, ami közben észrevétlenül stimulálódik szinte minden apró izom, hiszen a gyerekek saját testsúlyuk által irányítják a kétkerekű járgányt. Az irányváltoztatások, a sebességkontrollálása és a fejben való útvonaltervezés mind más és más képességeket fejleszt, miközben jó móka.

 

A legkisebbekre is gondoltunk

A KÖLYÖKPARK minden korosztály számára élvezhető és érdekes, a legkisebbeknek külön elkerített babajátszó áll rendelkezésre, kúszásra, mászásra és hintázásra hívogató elemekkel. Biztonsággal tudnak már akár az egy évesek is játszani az elkerített játszótéren. A szülők számára pedig szerdán és pénteken  délelőtt szakképzett dadus és kisgyermek gondozó ad tanácsot, de akár vigyáz is a gyerkőcökre. Ez kiváló lehetőség az aprók közösséghez szoktatásához, rövidebb időre önálló játék kialakításához, akár már a szülő nélkül egy biztonságos környezetben, megfelelő felügyelettel.

 

Szülinap és kedvezmények nem csak az őszi szünetben

Nálunk minden nap a vidámság és az ünnep jegyében telik, de hétfőnként pluszban  50%-os kedvezményt kapnak 1 óra játékidő után a gyerekek.

A szülinapok is egyre népszerűbbek nálunk, sőt már nagy zártkörű családi bulit is tartottak nálunk, ahol minden generáció megtalálta a saját maga szórakozását, érdemes már jó előre foglalni, hiszen közelednek az ünnepek és egyre több csapatépítő tréningnek, mikulás és karácsonyi bulinak is szinte lesz a KÖLYÖKPARK.

 

Az őszi szünetben meglepetéssekkel, tökfaragással, arcfestéssel készülünk és hamarosan jelentkezünk az ünnepi programokkal is.

Információk: https://www.facebook.com/szolnokikolyokpark/

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.06.19.
Presztízs nyár 2019. VI. évfolyam 2.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget