Ma 2019. 5. 24, péntek, Eszter napja van.

Százötven fővel bővül a Lorenz Shoe Group Kft.

2018.10.26 12:43. - Kovács Janka

A Lorenz Shoe Group osztrák tulajdonú, nemzetközi vállalat, melynek magyarországi gyára régi hagyományokra tekint vissza. A cégről, a termékekről, a vállalat jövőjéről beszélgettünk Kóródi Anikóval, a humán erőforrás ügyekért felelős kollégával. (Hirdetés)

Hirdetés

 

Mióta van jelen Martfűn a Lorenz Shoe Group Kft.?

A Lorenz Shoe Group kft. 2003 óta gyárt Martfűn prémium minőségű női és férfi lábbeliket.  Évente 1.5 millió pár kerül legyártásra a Högl, Hassia, Ganter márkákból. A jelentős piacok elsősorban az európai, az orosz és a tengeren túli területeken találhatók. A márkák nagyon népszerűek, ami a megrendelések folyamatos növekedését jelentik. Ez részben örömhír a gyárnak, részben újabb kihívások elé állítja a vezetőket.

 

Milyen kihívásokra kell gondolnunk?

A jelenlegi 650 fős dolgozói létszámot a menedzsment 150 fővel szeretné bővíteni. Lényegében további három aljaköri műhelyt tervez beindítani. Mivel ma már kevés a cipőgyártó végzettségű ember, így cégen belüli képzésekkel és a felnőttképzés keretein belül kell megoldanunk a szakmai tudás átadását.

 

Milyen kvalitásokra van szükség a cipőgyártásban?

A mai napig fontos szerephez jut a kézzel végzett, pontos munka. Amíg egy minőségi cipő elkészül, 40-50 ember kezén megy keresztül. Alapvetően szükséges a precizitás, pontosság, a csapatban való munka képessége. Az új belépőknek elmondjuk, hogy fontos a türelem, és egy közepes munkatempó.

 

Hogyan zajlik a felvétel a gyárba?

Minden pénteken rendezünk egy bemutató napot, akik jelentkeztek hozzánk és már előzetesen beszélgettünk, részt vesznek ezen az ismerkedő napon. Beszélünk a vállalatról, a gyár mindennapjairól, van egy gyárlátogatás és minden jelentkező megnézi a munkakört, amit kellene végeznie.

 

Kinél lehet jelentkezni?

Az alábbi elérhetőségeken tudunk bővebb információkat adni, illetve időpontot egyeztetni: Kóródi Anikó, szemelyzet@lorenz-shoegroup.hu, 56/580 216, 70/770 9530.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.05.15.
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget