Ma 2019. 6. 17, hétfő, Laura napja van.

7,7 millárd forintból újul meg a Tiszaligeti fürdő

2018.11.08 13:57. - Kovács Janka

A strand a Modern Városok Program keretén belül újul meg, a munkálatok előreláthatóan 20 hónapot vesznek majd igénybe.


 

A Tiszaligeti fürdőben jelentette be dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester a hírt. A fürdő 7.771.435.174Ft vissza nem térítendő támogatás segítségével lesz felújítva. 

A 20 hónapos átépítési munkálatok során lebontják a régi kabinokat, a nyári öltözőket, a kör alakú termálvizes medencét, valamint a régi szauna épületeket. A csúszdákat, úszó és tanmedencéket, a téli bejárat új öltözőit, és az élménymedencét meghagyják, de felújítják. 
 
Az új fürdőben szabadtéri és beltéri medencék is lesznek: összesen négy új medence lesz, valamint beltéri csúszda és élményelemek. A gyerekek számára kialakítanak további csúszdákat és játszóteret, míg a nagyobbak és a felnőttek pihenését új szaunavilág is biztosítja. A jelenlegi 50 méteres medence pedig megmarad és új gépészetet kap. A mellette lévő tanmedencék egész évben fedettek lesznek.
 
A medencék megújulása mellett a környezet is megszépül és bővülnek a kikapcsolódási lehetőségek: sportpályák, játszóterek, sétány és fitneszpark is várja a vendégeket. A csónakázó tóra napozóstégek kerülnek és teraszos vízparti büfével is bővül. A beruházásnak köszönhetően 46 új parkolóhely épül és több férőhelyes lesz a kerékpártároló.
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.05.29. 21.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget