Ma 2019. 4. 25, csütörtök, Márk napja van.

Ezért retteg a kutyád szilveszterkor! Tudd meg, ő hogyan hallja a durrogtatást!

2018.11.28 10:18. - Kovács Janka

Hangfóbia, viharfélelem címmel tart előadást dr. Sátori Ágnes állatorvos, viselkedésterapeuta a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtárban, ahol azt is megtapasztalhatják a gazdik, mennyire erősen hallja kutyájuk a szilveszteri durrogtatást és megoldási javaslatokat kaphatnak a rettegés leküzdésére.


 


Az esemény szervezője, Kröpfl Erzsébet okleveles kutyakiképző, a szolnoki Topdogs kutyaiskola vezetője elmondta, rengetegen kérnek tanácsot szilveszterkor és a nyári dörgéssel járó viharok alatt tőle, mert retteg a kutyájuk.
 

- Mint tudjuk, a kutyák szaglása és hallása sokkal kifinomultabb, mint az embereké, ám gyakran figyelmen kívül hagyjuk ezt az információt és szörnyű pillanatoknak tesszük ki kedvencünket – mondta. – A hangfóbia bármikor kialakulhat a kutyákban, és a macskákat sem kíméli! Van, aki évekig nem félt a durranásoktól, majd egyik pillanatról a másikra kezdett el rettegni. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy kiemeljem, azokat a kutyatulajdonosokat is várjuk, akik kedvence nem ijed meg a hangos zajoktól – ajánlotta.
 

Az állatvédők nem győzik elégszer felhívni a kutyatulajdonosok figyelmét a szilveszter közeledtével, hogy lehetőleg olyan helyre zárják őket, ahol nem tehetnek magukban és más dologban sem kárt, valamint kiszökni sem tudnak. Hihetetlen, mikre képesek félelmükben a kutyák, erre számtalan példát láthatunk a közösségi médiában: kimászik a nyitott tetejű kennelből, kirágja magát helyekről, vagy otthonától kilométerekkel odébb találnak rá, jó esetben épségben.
 

- Az előadás során bemutatjuk, mennyire élesen hallják a kutyák az egyes, számunkra hétköznapi eseményeket, mint például egy koncertet, egy elhaladó hangos motort, vagy egy házibulit, valamint eloszlatjuk azt a tévképzetet is, miszerint „énekel” a kutya. Sokan úgy vélik, egy éles hangot hallva utánozzák azt, közben pedig arról van szó, hogy ez a hang számukra szörnyű és ezt vonyítással jelzik. Az előadáson a problémák kezelésére kaphatnak a gazdik tippeket, trükköket, tanácsokat, hogy mindkettőjük számára stresszmentesen telhessenek a mindennapok – zárta szavait Kröpfl Erzsébet.
 

A Hangfóbia, viharfélelem című előadás 2018. december 14-én, délután 17:00-tól 19:00-ig tart a Verseghy Ferenc Könyvtárban. Jegyekről és a további tudnivalókról ide kattintva tájékozódhat!

 

Hangfóbia, viharfélelem

nullHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.04.24. 16.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget