Ma 2018. 12. 14, péntek, Szilárda napja van.

Ezért retteg a kutyád szilveszterkor! Tudd meg, ő hogyan hallja a durrogtatást!

2018.11.28 10:18. - Kovács Janka

Hangfóbia, viharfélelem címmel tart előadást dr. Sátori Ágnes állatorvos, viselkedésterapeuta a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtárban, ahol azt is megtapasztalhatják a gazdik, mennyire erősen hallja kutyájuk a szilveszteri durrogtatást és megoldási javaslatokat kaphatnak a rettegés leküzdésére.


 


Az esemény szervezője, Kröpfl Erzsébet okleveles kutyakiképző, a szolnoki Topdogs kutyaiskola vezetője elmondta, rengetegen kérnek tanácsot szilveszterkor és a nyári dörgéssel járó viharok alatt tőle, mert retteg a kutyájuk.
 

- Mint tudjuk, a kutyák szaglása és hallása sokkal kifinomultabb, mint az embereké, ám gyakran figyelmen kívül hagyjuk ezt az információt és szörnyű pillanatoknak tesszük ki kedvencünket – mondta. – A hangfóbia bármikor kialakulhat a kutyákban, és a macskákat sem kíméli! Van, aki évekig nem félt a durranásoktól, majd egyik pillanatról a másikra kezdett el rettegni. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy kiemeljem, azokat a kutyatulajdonosokat is várjuk, akik kedvence nem ijed meg a hangos zajoktól – ajánlotta.
 

Az állatvédők nem győzik elégszer felhívni a kutyatulajdonosok figyelmét a szilveszter közeledtével, hogy lehetőleg olyan helyre zárják őket, ahol nem tehetnek magukban és más dologban sem kárt, valamint kiszökni sem tudnak. Hihetetlen, mikre képesek félelmükben a kutyák, erre számtalan példát láthatunk a közösségi médiában: kimászik a nyitott tetejű kennelből, kirágja magát helyekről, vagy otthonától kilométerekkel odébb találnak rá, jó esetben épségben.
 

- Az előadás során bemutatjuk, mennyire élesen hallják a kutyák az egyes, számunkra hétköznapi eseményeket, mint például egy koncertet, egy elhaladó hangos motort, vagy egy házibulit, valamint eloszlatjuk azt a tévképzetet is, miszerint „énekel” a kutya. Sokan úgy vélik, egy éles hangot hallva utánozzák azt, közben pedig arról van szó, hogy ez a hang számukra szörnyű és ezt vonyítással jelzik. Az előadáson a problémák kezelésére kaphatnak a gazdik tippeket, trükköket, tanácsokat, hogy mindkettőjük számára stresszmentesen telhessenek a mindennapok – zárta szavait Kröpfl Erzsébet.
 

A Hangfóbia, viharfélelem című előadás 2018. december 14-én, délután 17:00-tól 19:00-ig tart a Verseghy Ferenc Könyvtárban. Jegyekről és a további tudnivalókról ide kattintva tájékozódhat!

 

Hangfóbia, viharfélelem

nullHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.12.05. 48.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget