Ma 2020. 7. 15, szerda, Henrik napja van.

Energetikailag korszerűsítik a törökszentmiklósi önkormányzati épületeket

2018.11.30 15:27. - Kovács Janka

Törökszentmiklós Városi Önkormányzat a Széchenyi 2020 Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében megjelent „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című pályázati kiírásra benyújtott TOP-3.2.1-15-JN1-2016-00086 azonosítószámú pályázatával az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 150 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt keretein belül négy önkormányzati épület energetikai korszerűsítése valósult meg.

Hirdetés

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatásnak köszönhetően Törökszentmiklóson négy önkormányzati épület energetikai korszerűsítése történt meg. A beruházás az épületek fűtésének korszerűsítésére, utólagos külső oldali hőszigetelésre, nyílászárók cseréjére, projektarányos akadálymentesítésre, valamint napelemek telepítésére terjedt ki. A projekt megvalósításával az Önkormányzat hozzájárul hazánk megújuló energiafelhasználásának abszolút értékben történő növekedéséhez, és csökkentik hazánk fosszilis energia felhasználását. A napelemek telepítésével a projekt csökkenti hazánk ÜHG kibocsátását. A projekt mérsékli a klímaváltozás hatásait, környezetkímélő, független és hosszútávon fenntartható villamosenergia-ellátást biztosít.

A fejlesztéssel érintett épületek az alábbi intézményeknek adnak otthont:

  • Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ - Idősek nappali ellátása (5200 Törökszentmiklós, Kossuth L. u. 251.)
  • Törökszentmiklósi Városi Óvodai Intézmény Aranykapu Tagóvodája (5200 Törökszentmiklós, Arany J. u. 22/A.)
  • Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ - Fogyatékos személyek nappali ellátása (5200 Törökszentmiklós, Almásy u. 69.)
  • Törökszentmiklós Város Bölcsődéje (5200 Törökszentmiklós, Petőfi u. 50.)

 

A fejlesztés eredményeként az egyes intézmények épületenergetikai besorolása javult jelezve, hogy a megvalósított fejlesztés eredményeként az egyes épületek energiafelhasználása jelentősen csökkent. Így a Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ, Idősek nappali ellátását biztosító 3. számú klub épületének besorolása GG.-ről CC-re, a Törökszentmiklósi Városi Óvodai Intézmény Aranykapu Tagóvodája épületének besorolása HH-ról CC-re, a Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ - Fogyatékos személyek nappali ellátását biztososító épülete estében DD-ről BB-re, míg a Törökszentmiklós Város Bölcsődéje érintett épületének energetikai besorolása EE-ről BB-re javult.

Az infrastrukturális fejlesztésen túl, az intézményekben dolgozók képzésben részesültek, melynek keretein belül megismerték az épületek felújításakor alkalmazott energiahatékonysági megoldásokat, a helyes üzemeltetés szabályait, illetve általános energiahatékonysági ismereteik is bővültek.

A projekt megvalósításának ideje: 2017.09.01.- 2018.11.30.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget