Ma 2019. 6. 17, hétfő, Laura napja van.

Gaál Tímea: Egy modellnek nemcsak szépnek, hanem türelmesnek, alázatosnak kell lennie!

2018.12.19 10:05. - Kovács Janka

A szolnoki Gaál Tímea megannyi szépségversenyen vett már részt, az Anna-bálon pedig a 15 legszebb lány közé került. Már jó néhány éve jelen van a modell szakmában és karrierje legkiemelkedőbb eredményét októberben érte el: első helyezett lett egy magyar sminkmester alanyaként.- Mióta foglalkozol a modellkedéssel?
- Nagyjából 6-7 éve kezdtem modellkedni. Egy szolnoki kávézóban jártam először castingon, ezt követően végeztem el az akkori Angelface modellügynökség tanfolyamát Szolnokon. Budapesten volt a vizsgánk, ezután kerültem kapcsolatba Sándor Ica fodrász- és sminkmesterrel, akivel azóta számos fodrászversenyen és bemutatón vagyunk már túl. Vele indult a modellkarrierem.

 

- Hány versenyen fordultál meg és milyen eredményeket hoztál el?
- Az elmúlt években számos versenyen vettem részt, hol modellként, hol saját magam megmérettetésére. A 18. születésnapi ajándékom a 189. Anna-bálon való részvétel volt, ahol az első 15 legszebb lány közé kerültem. Ugyanebben az évben a kisújszállási Kumánia Szépe Választáson vettem részt, ahol a közönségszavazás nyertese, Facebook-szépe és második udvarhölgy címekkel gazdagodtam. A tavalyi évem is sikerekben bővelkedett: tavasszal a Szegedi Tudományegyetem szépségversenyén elnyertem az Egyetem Arca címet, ami büszkeséggel tölt el, hiszen a külső megjelenés mellett nagyon fontosak a belső értékek és a tudás is. Nyáron pedig első helyezést értem el a Miss Royal Hungary 2017 versenyen.

 

- Idén októberben egy párizsi fodrász- és sminkes világbajnokságra jutottál ki. Mesélnél erről kicsit?
- Talán az eddigi modellkarrierem legkiemelkedőbb eredménye (és valószínűleg az egyik legemlékezetesebb is) az idén szeptemberben megrendezett párizsi OMC Világbajnokság, ahol Dominique Roberts Világ- és Európa-bajnok sminkmesterrel vettünk részt. Itt hordható menyasszonyi smink kategóriában, - hazánkból először - az első helyezést értük el. Dominique-kal hónapokon keresztül, heti rendszerességgel gyakoroltunk a versenyre. Trénere, Nanara Berezina is segítette munkánkat. A speciális vonalvezetésű, győztes smink elkészítéséhez 4,5 órára volt szükség. Párizsba egy szuper csapattal érkeztünk, mindenki szeme előtt az aranyérem csillogása volt a cél. Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen színvonalas verseny részese lehettem és hogy a verseny utolsó pillanatáig csapatunk minden tagjának kellő mértékű alázata, talpraesettsége, precizitása mutatkozott meg – ez célunk elérésében is tükröződik.  


 


- Melyik lesz a következő verseny, amelyen elindulsz?
- Egyelőre még nem tudom pontosan, hogy melyik versenyen fogom megmérettetni magam legközelebb. Vannak már terveim, de ez legyen meglepetés a jövőre tekintve.

 

- Te is szoktál sminkeket készíteni másoknak?
- A sminkelés világa gyönyörű és szerteágazó, de én csak, mint modell szeretek részt venni benne. Imádom, ha engem sminkelnek, a mindennapi sminkemet magamnak készítem. Ami a másokat való sminkelést illeti… meghagyom a szakembereknek.

 

- Létezik olyan, hogy „jó arcberendezés” egy smink elkészítéséhez?
- Egy ilyen magas színvonalú, neves versenyre az egyik legnehezebb dolog a megfelelő modell kiválasztása. Mint ahogy a példa mutatja, létezik megfelelő arcberendezés egy smink elkészítéséhez, de ez az elkészítendő smink felépítésétől, kivitelezésétől függ. Nem beszélve arról, hogy a modellnek nemcsak szépnek, hanem türelmesnek, alázatosnak kell lennie és emberileg is fontos, hogy harmóniában legyen mesterével. Én hiszem, hogy Dominique elképesztő tehetsége mellett ez is közrejátszott abban, hogy ma már világbajnoknak mondhatja magát.

 

- Mit gondolsz, mitől válik valakiből jó modell?
- Úgy gondolom, hogy ameddig megadatnak ezek a lehetőségek az életemben, addig élni is fogok velük, hiszen szeretem ezt csinálni és a kezdeti, hobbi szintű modellkedés az én esetemben mára már egy magasabb szintre emelkedett. Természetesen az a legjobb, ha több lábon áll az ember és mivel idén diplomáztam a Szegedi Tudományegyetem szlavisztika-orosz szakán, a későbbiekben nagy örömömre szolgálna, ha az ott elsajátított tudást és a szépségiparban való munkát valamilyen módon összeegyeztethetném.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.05.29. 21.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget