Ma 2019. 6. 17, hétfő, Laura napja van.

Hogyan segítsünk a párunknak jó apává válni?

2018.12.28 00:07. - Kovács Janka

Míg az anyának 9 hónapja van arra, hogy felkészüljön gyermeke fogadására és kialakuljanak az anyai érzések, addig az apák jóval nehezebb helyzetben vannak. (Hirdetés)


A kispapák azt látják az egész várandósságból, hogy a párjuk rosszul van (a szerencsésebbeknél kimarad), majd, hogy elkezd növekedni a pocak, ami néha tüneményesen ad jelt magáról, néhány rúgás kíséretében. A leendő édesapák körülbelül ennyit érzékelnek, valamint, hogy a nyakukba szakad a tudat, hogy immár még egy valakiért felelősek. Ilyenkor sokan minél többet próbálnak dolgozni, hogy fontosnak érezhessék magukat, valamint, hogy anyagilag így segítsék a párjuknak a fészekrakást. Aztán, ahogy közeledik a nagy találkozás ideje, úgy válnak egyre szorongóbbá, hogy mindent jól fognak-e csinálni, vagy sem. Mikor megszületett a csöppség, akkor már egészen más érzések fogalmazódnak meg bennük.

Rádöbbennek, hogy hiába hallották mindenkitől azt, hogy innentől nincs saját életük, lassan megtalálják az egyensúlyt a babazenék és az általuk hallgatott rockzene között, a munkával és a családdal töltött időben egyaránt. Hiszen a család attól válik teljessé, hogy senkinek nem kell feladnia magát és minden tagja azt adja magából, ami önmaga.

Sokan gondolják, hogy ha egy férfi édesapa lesz, akkor megszűnik létezni, mint korábbi énje és innentől csak egy jólfésült, minden káromkodást „a kutyafája” szókapcsolattal helyettesítő valaki lesz, akivel másról sem lehet beszélgetni, mint a piciről. Óriási tévedés, hiszen attól még az ember önmaga marad, még ha éppen mást is helyez előtérbe. Ettől senki nem válik papuccsá.

Kötődés kialakulása

Az igazi kötődés apa és baba között akkor alakul ki, amikor már a kicsi megszületett és még inkább, amikor már biztonságosan meg lehet fogni. Éppen ezért, ha az első időkben apuka a háttérbe vonul, hagyjuk, hagy szemlélődjön, tanuljon. Eljön az idő, mikor ő maga fogja kérni, hogy adjuk át neki a fürdés szertartását, hiszen olyan buli együtt pancsolni, fröcskölni a gyermekkel. Arról nem is beszélve, hogy igazán megható látvány mikor evés után apa büfizteti a babát, aki majd álomba szenderül a vállán.

Könnyebbé tehetjük a számukra az összeszokást, ha olyan bababútort választunk, aminél a pelenkázás és öltöztetés során, minden praktikus helyen és kéznél van. Egy tökéletes bababútor biztonságos, letisztult és nem utolsó sorban lekerekített szélekkel rendelkezik. Ezekkel mind kényelmesebbé és könnyebbé tehetjük az összeszokást és az együtt töltött perceket. Ha ilyen bútorra vágynánk, akkor mindenképp érdemes körülnézni a Kimmel Gyerekbútor oldalon, ahol megtalálunk mindent, ami a tökéletes babaszobához kell. Így lesz élmény a mindennapi teendő és érték minden együtt töltött pillanat.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.05.29. 21.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget