Ma 2019. 6. 17, hétfő, Laura napja van.

Hogyan válasszunk karikagyűrűt?

2018.12.28 00:17. - Kovács Janka

Egy pár életében rendkívül fontos momentum a karikagyűrű kiválasztása. Ezt számos tényező befolyásolhatja, hiszen számtalan kérdés merül fel az emberben, amire választ keres. Megpróbáljuk összefoglalni néhány pontban a legfontosabb tudnivalókat. (Hirdetés)


 

Jól állhat az a gyűrű, ami a webshopban legjobban tetszik?

Manapság egyre könnyebb helyzetben vannak a párok. Nem kötelező végig járni számos boltot ahhoz, hogy megtalálják a nekik való gyűrűket. De amennyire ez megkönnyíti az életüket, ugyanannyira nehéz is rátalálni arra, hogy mi az, ami jól áll. Hiszen hiába tetszik a képen egy ékszer, ha nem megfelelő a kézformánkhoz. Ugyanígy tisztázni kell mielőbb a stílust, amit követni szeretnénk, mert akkor már tudunk mihez viszonyítani. Vastagabb ujjakra, a domború belsejű gyűrűt csak ajánlani tudjuk, mivel ezek nagyobb komfort érzetet nyújtanak viselőjüknek. Azonban, a vékony, hosszabb ujjakkal rendelkezőknek már nem biztos, hogy ekkora kényelmet fog nyújtani, mivel elállhat az ujjak tövétől.

Manapság már nem kötelező, hogy egyforma legyen a férj és a feleség gyűrűje. A férfiak többnyire az elegáns, letisztult formákat kedvelik, míg a nők előszeretettel tetetnek az ékszerbe apró köveket, esetleg csináltatnak bele vésetet. Éppen ezért elegendő, ha főbb vonalakban egyeznek a gyűrűk, mintegy jelezve az összetartozást.

 

Milyen széles legyen és miből készüljön?

A szélessége mindenkinél egyénfüggő, hiszen mindenkinek más a kényelmes, a megszokott. Esztétikai szempontból a rövidebb ujjakra a keskeny gyűrű illik, mivel ez nem vesz el annyit az ujjhosszból, a hosszú ujjakra ennélfogva a szélesebb gyűrűt javasoljuk.

Anyagokat tekintve manapság már elég széles a paletta. A leggyakoribb karikagyűrű alapanyag még mindig az arany. Ennek természetesen több formája van, napjainkban előszeretettel ötvözik az arany különböző változatait, a fehér, a sárga és a vörös aranyat. A férfiak általában a letisztult és egyszínű darabokat kedvelik, míg a nők szíves örömest hordanak a színek kombinációjából született karikagyűrűket. Népszerű még az ezüst is, valamint ezen felül a platina, ami értékéből és árából adódóan a luxus kategóriába tartozik.

Fontos kérdés még az allergia témaköre. Az arany önmagában nem allergizál, de a különböző fémek, amikkel ötvözik őket a szín elérése érdekében, azok bizony okozhatnak allergiás reakciót. Ellenben jó hír az érzékenyeknek, hogy a palládiummal ötvözött arany már semmilyen allergiás reakciót nem okoz.

 

Legyen benne kő? Milyen legyen a felülete?

Nem titok, hogy a nők imádják a köves ékszereket, éppen ezért gyakori, hogy a karikagyűrűt is kövekkel díszíttetik. Ezzel szemben, a férfiak nagy része nem kedveli a követ a karikagyűrűben. Természetesen, ha mégis szeretne, minden megoldható. Felület tekintetében beszélhetünk fényesről, mattról, vésettről és szálhúzottról.  A gyűrűk anyaga alapvetően karcolódik, ezért ajánlott évente frissíteni azt egy ötvössel. 

Egy karikagyűrű viselését igazán könnyű megszokni, főleg, ha érdemi jelentése van, mint például az esküvői fogadalom. Ennek ellenére érdemes olyat választani, ami már a kezdetektől fogva kényelmes, így biztosan szívesen viseljük majd az idők végezetéig.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.05.29. 21.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget