Ma 2020. 7. 14, kedd, &Őrs napja van.

Mit tanítanak az interaktív játékok a gyermekeknek?

2018.12.28 00:11. - Kovács Janka

Minden generáció vágyik a technológiára, a gyermekek számára így különösen hasznosak lehetnek az interaktív játékok. (Hirdetés)


Kutatás bizonyítja, hogy az interaktív játékok nagyban fejlesztik az összpontosítást. Nagyszerűségük sokoldalúságukban rejlik. Egyszerre idézik a klasszikus gyermekkori figurákat, kedveznek a gyermeki fantáziáknak, és egyben kellően modernek ahhoz, hogy a jelenkor gyermekét is lekössék. Ilyen interaktív játék például a Robo Alive.

A gyerekszobában már egy jó ideje jelen van a technológia, gondoljunk csak a tévére, laptopra, de manapság már minden háztartásban szinte alapvetőek ezek az eszközök. Nem meglepő, hogy a kütyük teljes egészében beépültek az életünkbe. Tanulmányok szerint az anyák többsége bűntudatot érez, ha úgy érzik, gyermekük túl sok időt tölt a tévé képernyője előtt. Efölött azonban ne ítélkezzünk, hiszen nem könnyű egész nap foglalkoztatni egy gyermeket, érthető, ha néha az anyukák is szeretnének szusszanni egy kicsit. Éppen a megpihenés pillanatában tör a felszínre a lelkiismeretfurdalás, „ott ül a tv előtt szegény gyerek, ahelyett, hogy társasoznék vele.

A gyermek passzív időtöltése helyett kiváló választás az interaktív játék, mivel nemcsak ébren tartja a gyermekek technológia után érdeklődő részét, de a fantáziának is teret enged. Úgy is mondhatnánk, hogy az interaktív játékok a klasszikus játszótársak egyfajta továbbfejlesztett változatai. Hiszen van közöttük olyan, ami akár tanítható, sőt némelyik még válaszol is.

 

Lássuk, hogy miben segíthetnek a gyermeknek

1. Az interaktív állatok esetében a gyerekek gyakorolhatják a gondoskodást, az állattartást, de mégsincs szükség egy élő kisállatra, hiszen az meg nem játék. Ez fontos, hogy időben megjelenjen az életükben, mert a későbbiekben csak profitálhatnak belőle.

2. Jó hatással vannak a kognitív képességekre, segítségükkel könnyebben sajátítják el gyermekek a különböző színeket, számokat, betűket, mintha csak egy könyvben látnák őket. Segítenek a memória és a logikus gondolkodás fejlesztésében.

3. A Robo Alive játékokkal akár a kis barátokkal közösen is játszhatnak a gyermekek. Hiszen együtt menekülni egy élethű és vérszomjas T-Rex elől, jó kis közös móka.

4. Segítenek abban, hogy a gyermekek megismerkedjenek a különböző állatokkal. A Robo Alive interaktív állatai felkelthetik a gyerekek érdeklődését az ízeltlábúak, hüllők, dinoszauruszok iránt.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget