Ma 2020. 5. 26, kedd, Fülöp napja van.

Milyen az igazi tölthető és LED-es zseblámpa?

2019.01.25 12:26. - Kovács Janka

Azok a zseblámpák, ami tölthetők és LED-del működnek, sokkal hosszabb élettartamúak, mint hagyományos kialakítású társaik. Lássuk, hogy miért? (Hirdetés)


Tölthető? Miért jó az?

A tölthető elemlámpák alapvetően egy nagyon hasznos tulajdonsággal rendelkeznek, hiszen ennek a tulajdonságuknak köszönhetően nem kell különböző energiaforrásokat – mint amilyen az elem - magunkkal cipelnünk, bárhová megyünk. Ettől függetlenül kifejezetten előny, ha a zseblámpa az USB töltésen kívül, hagyományos, alkáli elemmel is használható, hiszen, ha mégis úgy hozná a sors, akkor bárhol vehetünk hozzá elemet. Arról nem is beszélve, hogy ha mégsem akadna az utunkba USB töltésre alkalmas hely, akkor egy egyszerű Power Bank segítségével is megejthetjük a töltést.

Ezekre remek példa a Favour T1647 tölthető LED zseblámpa, ami a lámpatesten rendelkezik egy USB bemenettel. Ez a lámpa védelmet élvez a porral, vízzel, szemben és nem mellesleg ütésálló is egyben. A látótávolságot tekintve elég nagy teljesítményű, mivel 220 méterre biztosítja azt 18 órás folyamatos üzemidő mellett, melyet a rajta lévő intelligens LED panel segítségével követhetünk nyomon. Természetesen, ha alacsony teljesítményen használjuk, akkor akár növelhetjük is az élettartamot. Túlmelegedés és túltöltésgátlóval van felszerelve, ezzel is védve az áramkört.

 

Miért jó a LED?

A hagyományos izzóval szemben rengeteg előnnyel rendelkezik, hiszen nem csak korszerűbb, de tartósabb is egy LED-es zseblámpa. Míg néhány évtizeddel ezelőtt a LED valami csoda volt, ami majdnem, hogy elérhetetlen volt a földi halandó számára, de legalábbis megfizethetetlen. Tehát ha régen le akartuk cserélni a hagyományos izzókat LED-re, akkor mélyen a zsebünkbe kellett nyúlni. Manapság nemhogy ez a variáció nem él, de már bárhol megvehetjük a szükséges fényforrásokat, számos megbízható webshop áll a rendelkezésünkre ebből a célból is.

A nagy teljesítményű, LED-es lámpák közül kitűnik a Fenix E35 UE2016 LED zseblámpa, ami 1000 lumen fénykibocsátására képes, ezzel megelőz minden hagyományos elemlámpát. Egyetlen hiányossága, hogy nem tudjuk USB-n keresztül tölteni, így maradnak a hagyományos megoldások, mint az alkáli elem, vagy annak a tölthető variációja.

Ahogy említettük, a LED-ek fénykibocsátását lumenben mérjük, ami közel sem egyezik meg a hagyományos izzók watt teljesítményével. Azaz 40 watt és 40 lumen nem ugyanaz az érték. Tehát az a 10 wattos LED, ami 600 lument bocsát ki, az hagyományos izzó esetében 40 wattosnak felel meg.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.20 (19. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget