Ma 2020. 10. 1, csütörtök, Malvin napja van.

Elvette pénzét és kizsákmányolt egy hajléktalant egy törökszentmiklósi férfi

2019.02.22 15:08. - Kovács Janka

A Szolnoki Törvényszéken lezárult annak a férfinak a büntetőügye, aki Törökszentmiklóson 2006 és 2014 szeptembere között mintegy 8 éven át méltatlan körülmények közötti lakhatást és napi egyszeri étkezést biztosított egy kiszolgáltatott helyzetben lévő hajléktalan embernek, akinek cserébe a segélyét, a nyugdíját és a munkával szerzett keresményét is befogadójának kellett adnia, aki megalázó munkák elvégzésére kényszerítette, és ha nem volt elégedett a munkájával, megütötte, kiabált vele és fenyegette őt. 


Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság járt el első fokon. A férfit 2018. február 23-án meghozott ítéletében kényszermunka bűntette miatt 4 év börtönre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére, a kiszabott szabadságvesztés büntetés tartamának lényeges felemelése, míg a vádlott védője elsődlegesen felmentésért, másodsorban a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott.

A törvényszék 2019. február 22-én meghozott másodfokú határozatával az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta. Ezzel az ügy jogerősen befejeződött.

 

- közölte a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.09.30. (38.szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget