Ma 2019. 8. 22, csütörtök, Menyhért napja van.

Barnamezős beruházás keretében az iparipark fejlesztése zajlik Törökszentmiklóson

2019.03.01 09:15. - Kovács Janka

Törökszentmiklós Városi Önkormányzata a belső erőforrásokra épülő, gazdaságélénkítő és foglalkoztatást ösztönző gazdaságfejlesztés érdekében 2017-ben sikeresen pályázott az „Ipari parkok, iparterületek fejlesztése” felhívásra, melyen a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból 678 594 500 Ft támogatást nyert el a közel 800 millió Ft-os fejlesztés megvalósítására. A déli iparterület Törökszentmiklós meghatározó gazdasági centruma. Az ipari terület a Törökszentmiklós Dózsa György út - Béla király utca - Lábassy utca – Kelet utca – Tisza István utcák által határolt területen lévő ingatlanokon elterülő ipartelepet foglalja magában.

Hirdetés

Az elmúlt években a korábban alulhasznosított telephely megtelt, és egyre több vállalkozás bérel ott területet, épületrészt, hogy ott tároljon, szolgáltasson, vagy termeljen. A déli iparterületen több bérlő is működik, a mezőgazdasági gépek gyártásával foglalkozó Claas Hungária Kft., a TDA WOOD Fafeldolgozó Kft., a személyszállítással foglalkozó PSL Hungary Kft. és a White PSL Transz Kft., a vetőmagtároló Taköv Transz Hungária Kft., az egyebek mellett generál kivitelezéssel foglalkozó LIMA-98 Kft., a műtrágya, nitrogénvegyület gyártásával foglalkozó Péti Nitrokomplex Kft., a készételeket gyártó Natural Meat Kft. és gépipari tanácsadó, közvetítő BDO Magyarország Kft.

 

A telephely rendkívül jó adottságokkal rendelkezik, mivel közvetlen közútkapcsolattal rendelkezik, illetve a megyében a szolnoki ipari parkon kívül csak ez az iparterület rendelkezik használható iparvágánnyal.


 

Az elmúlt években az Önkormányzat gazdasági lehetőségeihez mérten igyekezett szinten tartani a telephely szolgáltatásit, azonban jelentősebb előrelépést ez a projekt hozhat. A projekt fontos része a szennyezet területrész környezet kármentesítése, amely mellett magában foglalja az alapinfrastruktúra korszerűsítését, így a vízgazdálkodási közművek, út, parkoló, térvilágítás és ezt kiegészítő térfigyelő és beléptető rendszer kiépítését. A csaknem 11 hektáros területen egy 1580 m2-es új raktárépület (csarnok) épül, továbbá a meglévő épületek közül a porta, irodaépület, laborépület korszerűsítésére is sor kerül. Az egykori laborépület - a telephelyen jelentkező igényekre válaszul – átalakításra kerül, és az ott termelő, szolgáltató vállalkozások számára szociális épületté alakul át.

A fejlesztés terveinek, és engedélyeinek beszerzését követően 2018. évben elindult két közbeszerzési eljárás, amelyen a kármentesítést végző és az infrastruktúra felújítását végrehajtó vállalkozások kiválasztására kerülhet sor. A kármentesítést végző vállalkozás kiválasztására már sorkerült, így szerződéskötést követően, már márciusban elkezdődhet a kármentesítési tevékenység. Az infrastruktúra felújítását végző vállalkozás kiválasztására indított eljárás folyamatban van, de bízunk benne, hogy ezen eljárás is eredményes lesz, és 2019  tavaszán ez a munka is elkezdődhet.

A fejlesztés megvalósulása után 2020 májusától már sokkal korszerűbben áll rendelkezésre a telephely ezzel segítve az ott dolgozó vállalkozások működését, előmozdítva versenyképességüket.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 08.14. (32.szám)
Presztízs nyár 2019. VI. évfolyam 2.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget