Ma 2020. 5. 26, kedd, Fülöp napja van.

Több mint százan nem használták a biztonsági övet

2019.03.12 15:30. - Kovács Janka

Az egynapos TISPOL rendőrségi akció számadata ez: ennyien hagyták figyelmen kívül a passzív biztonsági eszközt - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.


 

Annak ellenére, hogy a rendőrség korábban hírt adott róla, és felhívta a figyelmet az összehangolt TISPOL ellenőrzés-sorozatra, a Szolnoki Rendőrkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának járőrei 2019. március 11-én Szolnok város területén több mint száz esetben – járművezetőnél és utasnál egyaránt – észlelték a biztonsági öv használatának elmulasztását. Volt olyan jármű, ahol eleve már használhatatlan, leszakadt, vagy beakadt biztonsági övet találtak az ellenőrzés során a rendőrök.
 
 
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a biztonsági öv használata – azon kívül, hogy kötelező mind a járművezető, mind utasai számára - életet menthet.
 
A passzív biztonsági eszközöket a testi sérülések fokának csökkentése érdekében fejlesztették ki. Téves feltételezés, hogy belterületen, kisebb sebességgel haladva nincs jelentősége a bekapcsolt övnek.
 
Csak egy mozdulat. Kérjük, hogy elindulásuk előtt ne feledjék el bekapcsolni! - hangsúlyozza a rendőrség.
 
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.20 (19. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget