Ma 2020. 1. 26, , Vanda napja van.

Szemléletformáló kampányt szerveztek Nagykörűben, a tisztább környezetért

2019.03.27 09:26. - Kovács Janka

A környezettudatos gondolkodás kialakítása érdekében szemléletformáló kampányt szervezett az önkormányzat a Petrovay György Katolikus Általános Iskola diákjai, azok szülei és tanáraik számára - közölte Nagykörű Községi Önkormányzata.

Hirdetés

 
 
A Nagykörű Községi Önkormányzat és a Petrovay György Katolikus Általános Iskola a KNF/746/2018-ITM Pályázat keretében a diákok, szülők és tanárok számára a környezettudatos gondolkodás kialakítása érdekében 2019. január 1. és március 31. között délutáni foglalkozások keretében szemléletformáló programot szervezett. Ennek részeként március 23-án a falu külterületét tisztították meg a lelkes önkéntesek. A közös munka eredményeként meg is fogalmazódott bennük, hogy a „Te szedd!” mozgalmat át kellene alakítani „Te ne dobd el!” mozgalommá, így tenne mindenki valamit a Föld védelmében. 
 
 
Március 25-én Gyümölcsoltó Boldogasszony napján az iskola tanulói a település belterületén is összegyűjtötték a szemetet. Minden osztály felvállalt egy területet, amelyen végig haladva felszedték a hulladékot. Gondosan ügyeltek arra, hogy külön zsákba kerüljön az újra hasznosítható és az egyéb hulladék, érvényesüljön a szelektív gyűjtés elve. A tanulók gumikesztyűt, láthatósági mellényt, műanyag zsákokat kaptak a munkához.
 
 
Fontosak az ilyen megmozdulások, mert ha a tanulók már gyermekkorukban jó példákat kapnak a környezettudatos életmódra, nem fogják a természetben lerakni a háztartási hulladékot, és megtanulják a szelektív gyűjtés hasznosságát. 
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.01.22. (3. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget