Ma 2019. 7. 21, , Dániel napja van.

Új, huszonnyolc férőhelyes bölcsőde épül Cserkeszőlőn

2019.04.17 15:14. - Kovács Janka

Új, huszonnyolc férőhelyes, háromcsoportos bölcsőde épül Cserkeszőlőn a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert 250 millió forintos támogatásnak köszönhetően - közölte a település alpolgármestere az MTI-vel.

Hirdetés

    Illési Sándor László elmondta: az elnyert támogatást az önkormányzat 120 millió forinttal egészíti ki. Hozzátette: a napokban kezdődött kivitelezés várhatóan szeptember 30-án ér véget. Előreláthatóan jövő év januártól - a hatósági engedélyek beszerzését követően - járhatnak a gyerekek az új, bruttó 622 négyzetméter alapterületű létesítménybe, amelyhez egy 1500 négyzetméteres udvar is tartozik majd.

     A településen jelenleg egy tizennégy férőhelyes bölcsőde működik, így a beruházásnak köszönhetően Cserkeszőlőn megduplázódik a bölcsődei férőhelyek száma. Illési Sándor tájékoztatása szerint: a jelenlegi férőhelyszámnál nagyobb az igény a bölcsődére, mindig van várólista.

     Az alpolgármester elmondta, hogy a kunszentmártoni járás tizenegy települése közül négy - Kunszentmárton, Tiszaföldvár, Cibakháza és Cserkeszőlő - működtet bölcsődét. A cserkei bölcsődébe illetve óvodába mindig járnak más településekről is gyerekek, jellemzően akiknek a szülei Cserkeszőlőn dolgoznak.

MTIHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.07.17. 28.szám
Presztízs nyár 2019. VI. évfolyam 2.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget