Ma 2020. 5. 26, kedd, Fülöp napja van.

Megújul a törökszentmiklósi piactér

2019.04.25 08:52. - Kovács Janka

Már zajlik a felújítás, ami 200 millió forint támogatásból és az önkormányzat saját forrásából valósíl meg.

Hirdetés

 

A Zöld város projekt keretében elnyert 200 millió Ft támogatás - melyet az önkormányzat saját költségvetéséből is kiegészít - a Vásárhelyi P. utca központi szakaszát (Táncsics M.- Tűzoltóság épülete) újítja meg. Rendezett, komfortos vásártér alakul ki, amelyben az árusítás áttevődik a Vásárhelyi –Táncsics úti járda mellől a belső területre. A megújult városrész 1200 m2 zöldfelületet is kap.

A volt Tsz. székház helyén a parkoló már megépült, mely most ideiglenes helyet ad a zöldségpiacnak. Átmeneti időre, amíg zajlik a belső piactér felújítás, ide került áthelyezésre a piaci árusítás. Az új piaci helyszín üzembe állítását követően kerül majd sor a jelenleg használt területek felújítására, új burkolat kialakításával, új elárusító asztalok, napárnyékolók telepítésével.  A zöldségpiacon ugyanis bontható asztalok, mobil árnyékolókkal színesített piactér valósul meg és szinte teljesen fedetté válik.

A kivitelezés utolsó szakaszában a szabadtéri színpad alatti rész kap parkosított zöldfelületet, így egyéb rekreációs célokra is alkalmassá válik majd.

A piacépület homlokzata hőszigetelést kap, a mosdók átalakításra kerülnek, hogy megfeleljenek az akadálymentesítés követelményének. A Táncsics M. u. mentén árusító asztalok és térvilágítás lesz. A Táncsics M. út baloldali járda felülete megújul, facsemeték kerülnek ültetésre.

Korszerű kerékpártárolók, pihenést szolgáló padok, ivókút, kandeláberek színesítik majd a megújult piacteret.

 







Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.20 (19. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail



 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget