Ma 2020. 4. 6, hétfő, Vilmos, Bíborka napja van.

A szolnoki Búvár Kft. is jelen van az elsüllyedt Hableány mentésénél

2019.06.04 16:46. - Kovács Janka

A szolnoki búvárok is Budapesten vannak, de egyelőre nem kell merülniük.


 

Ahogy arról a hírek szólnak, kedden ismét sikerült újabb holttesteket a felszínre hozni. A mentési munkálatokat nagyban megnehezíti a mélység, a még mindig erős sodrás és a hajó nehéz megközelíthetősége. Ma reggel a szolnoki Búvár Kft. csapata is összepakolt, és Budapestre, a Margit-szigetre ment. Papp Zoltán, a Kft ügyvezetője-tulajdonosa nyilatkozott lapunknak:

- Egyelőre nincs kilátásban az, hogy lemerüljünk, hiszen a TEK-es és a dél-koreai búvár kollégák már dolgoznak a mentésen. A túlnyomásos kamránkat hoztuk fel, azzal támogatjuk a munkájukat, hiszen ha bármilyen baleset vagy probléma történik a merülés során, az a kamra megléte nélkül akár a búvár életébe is kerülhet – fogalmazott.

Ez nem más, mint a dekompressziós vagy más néven keszonbetegség olyan állapot, ahol a vérben és a szövetekben oldott gázok buborékokat képezve elzárják a vér útját, vagy más módon okoznak fájdalmat és egyéb tüneteket. A buborékok akkor alakulhatnak ki, mikor az illető egy nagyobb nyomású helyről kisebb nyomásúra ér, például a búvárkodás végén felmerül.

A mentési munka egyik legmegrázóbb részéről is kérdeztük, a holttestek megtalálásának lélektani részéről:

- Egy kivételével minden búvár kollégám találkozott már a vízben holttestekkel, úgyhogy számukra nem ez lenne az első eset. Úgy gondolom, kellőképpen felkészült szakemberek ahhoz, hogy tudnának kezelni egy ilyen helyzetet – zárta szavait.

 

Kiemelt kép: MTIHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.04.01 (13. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget