Ma 2020. 7. 2, csütörtök, Ottó napja van.

Miért érdemes automata ajtót választani?

2019.06.24 10:07. - Kovács Janka

Az automata bejárati ajtóknak számos előnye létezik, amire mindenki ráeszmél, amikor használni kezdik a régi, hagyományosan nyílódó és záródó ajtók helyett. Amennyiben lecseréli erre a korszerűbb, modern megjelenésű automata működésű ajtóra a régit, akkor üzlete olyan benyomást fog kelteni a partnereiben/ügyfeleiben, mintha a cég a jövőből lépett volna a jelenbe. (Hirdetés)


A különböző épületek kivitelezésénél, átalakításánál már gondolni kell arra, hogy az energiatakarékosság jegyében épüljenek fel. Vagyis kiemelkedően fontos már a tervezés szakaszánál tisztában lenni azzal, hogy ha automata ajtórendszerek kerülnek beépítésre a hagyományos ajtókkal szemben, azzal mekkora energiamegtakarítást végzünk. Környezetvédelmi szemszögből vizsgálva úgy is mondhatjuk, hogy kisebb lesz az épület ökológiai lábnyoma.

 

Az automata rendszerek jelentős energiát takarítanak meg

A különböző típusú automata ajtórendszereknek egy közös pontjuk biztos, hogy van: energiatakarékosak. Vagyis nem csak arról van szó, hogy alacsony energiaszinten lehet üzemeltetni ezen rendszereket, ezáltal csökken a fenntartási költsége. Azt is jelenti, hogy az épület energiafogyasztását is csökkentik.

Miként? A külső és a belső környezet hőmérséklet-különbségét optimalizálja, vagyis bentről nem engedi ki a kialakított ideális hőmérsékletet sem télen, sem pedig nyáron. Ezzel a technológiával valósággá és hatékonnyá válik a zöld építészet.

 

Az energiamegtakarításról tanulmány is készült

Egy 2006-ban végzett egyetemi kutatás kimutatta, hogy az automata forgóajtók energiamegtakarítása sokkal hatékonyabb, mint a manuálisan forgatott ajtóké. A tanulmány azt a tényt állapította meg, hogy a manuálisan forgatott ajtók nyolcszor annyi szabályozott hőmérsékletű levegőt eresztenek ki a szabadba, mint az automatika irányította forgóajtók. Ez utóbbiak használatával elérték az épületek hőmérsékletének optimalizálását, így kevesebb lett az energiafelhasználás.

Hasonló következtetésre jutottak az Amerikai Automata Ajtók Gyártóinak Szövetségének kutatói is, akik közel 500 főt kérdeztek meg a hőszigetelt automata ajtók használatának fontosságáról. A válaszadók szerint a hőszigetelt automata ajtórendszereket használni nagyon fontos a kórházakban (98,2%), repülőtereken (94,9%), hotelekben és motelekben (86,8%), bevásárlóközpontokban (84,0%). A válaszadók 98,9%-a vallotta, hogy a motorosan mozgatott ajtók hasznosabbak a hagyományosan nyílódó-záródókkal szemben, tekintet nélkül az épületek funkciójára.

 

A kutatások szerint milyen előnyökkel jár egy automata ajtó?

  • Könnyen kezelhető
  • Biztonságos
  • Elérhető
  • Hamar megtérül a befektetés, ha automatizált ajtórendszert szereltetünk fel
  • Szabályozni lehet vele az épület külső és belső hőmérséklet-különbségét
  • Használatával energiatudatosságunkról teszünk tanúbizonyságot

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget