Ma 2020. 2. 29, szombat, napja van.

Válasszuk ki a tökéletes eljegyzési gyűrűt!

2019.06.24 09:59. - Kovács Janka

Mivel az esetek jelentős részében az eljegyzési gyűrűt a reménybeli vőlegény választja ki a kedvesének, így mai cikkünk nekik szól. Megpróbálunk némi támpontot nyújtani ahhoz, hogy mindenki kiválaszthassa a tökéletes eljegyzési gyűrűt. (Hirdetés)


Arany…, de milyen?

Az eljegyzési gyűrűk manapság is általában aranyból készülnek, de nem mindegy, hogy milyen színűt választunk. Alapvetően 3 fő árnyalatot különböztetünk meg, melyeken belül meglehetősen színes a paletta. A hagyományos, igazi eljegyzési gyűrű régen sárga aranyból készült. Ma már inkább a hagyománytisztelő férfiak választanak párjuknak sárga aranyat.

Mostanában a legdivatosabb a fehér arany, ami a különböző fémekkel történő ötvözésnek köszönheti a színét. Itt kell megjegyeznünk azt is, hogy aki fémallergiás, az nem az aranyra allergiás, hanem az ötvözés során felhasznált fémekre, éppen emiatt nekik inkább a palládiumot ajánljuk, vagy pedig a palládiummal ötvözött aranyat, ami így nyeri el fehér színét.

Ismét fénykorát éli a rozé arany, vagyis a rose gold szín. Ezt inkább a kicsit bevállalósabb hölgyeknek ajánlanánk, bár nagyon sok mindennel lehet kombinálni. Ha pedig a romantikus, rózsaszínes árnyalata miatt választanánk, akkor sem kell megijedni, hiszen tökéletes választás eljegyzési gyűrűnek.

 

Stílus és kövek

Stílus tekintetében határ a csillagos ég, hiszen óriási kínálatot találhatunk az eljegyzesigyuru.hu oldalon. Ezen felül pedig, ha egyedi elképzelés alapján készíttetnénk gyűrűt, akkor sem kell megijedni, a legtöbb helyen ez is megoldható. Természetesen ezt megelőzi egy tervezési fázis, de ez roppant izgalmas, hiszen láthatjuk, hogyan lesznek a szavakból konkrét célok.

Alapjában véve az egy köves szoliter gyűrűk tekinthetők a hagyományos eljegyzési gyűrűknek. Ezzel nem lehet melléfogni, hiszen általában sikert aratnak a menyasszonyoknál.

A több köves variáció már kicsit extrább. Ezek közül a legnépszerűbbek a három köves gyűrűk, melyek lehetnek akár gyémántok is, de akár cirkónia vagy különböző színes drágakövek is alkothatják.

 

Apropó, kövek. Míg régen a gyémánt fogalma forrt össze az eljegyzési gyűrűvel, úgy ma már sokkal elfogadóbb, megengedőbb a divat ilyen téren. Tudomásul kell venni, hogy nem mindenki pénztárcája engedheti meg a gyémánt választását, így egyre elterjedtebbek a cirkóniával készült gyűrűk. Sőt, napról napra népszerűbbek a különböző, színes drágaköveket tartalmazó eljegyzési gyűrűk. Ezek lehetnek színezett gyémántok, de akár zafír, rubin vagy ametiszt és még sok más drágakő is, attól függően, hogy milyen színnel szeretnénk a gyűrűt.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.26 (8. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget