Ma 2020. 7. 2, csütörtök, Ottó napja van.

Kétnapos teljes útzár lesz a 4-es főűton a Tószegi út és a Kertész út között

2019.07.04 09:11. - Kovács Janka

A teljes forgalmat Szolnok belvárosán keresztül vezetik át július 13-án és 14-én.


A 28. hét folyamán az Alcsi Holt-Tisza-híd környezetében a műtárgy északi oldalán lévő gyalogjárda felújítása miatt kizárólag a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak kell munkavégzésre számítania. A kivitelezési munkálatok július 8-12. között (hétköznap) a tervezési szakasz kezdete (Szent István Tisza-híd Debrecen felőli hídfője) és a tengelysúly mérő kapuzat közötti 1,4 kilométer hosszúságú szakaszon az aszfaltburkolat felújításával folytatódnak. A munkavégzés időtartama alatt szakaszosan félpályás lezárás lesz érvényben, a nappali időszakban jelzőőrök, az éjszakai időszakban forgalomirányító fényjelző készülékek fogják irányítani a forgalmat. Különösen a reggeli órákban kell időszakos torlódásokra számítania a közlekedőknek. A megváltozott forgalmi rendre veszélyt jelző és tilalmi táblák mellett elkorlátozó jelzőtáblák hívják fel a közlekedők figyelmét.
 
 
A kivitelezési technológia összetettsége miatt előreláthatólag 2019. július 13. (szombat) 06.00 órától 2019. július 14. (vasárnap) 20.00 óráig a 4. számú főút felújítással érintett szakasza (a Tószegi út és a Kertész úti különszintű csomópontok között) teljes szélességben lezárásra kerül a mellékelt átnézeti térkép szerint.
 
 
 
A főút forgalma - egyéb alternatív terelő útvonal hiányában - a megyeszékhely lakott területen belüli országos és helyi közútjaira kerül átterelésre. Hangsúlyozzuk, hogy a nemzetközi, a térségi és a helyi forgalom számára a Tisza folyón történő átkelés kizárólag a városi Tisza-hídon lesz lehetséges.
 
 
 
A teljes útzár miatt az alábbi terelő útvonal került kijelölésre: 4-442. számú főutak különszintű csomópontja - Kertész utcai körforgalmú csomópont - városi Tisza-híd - Szabadság tér - Szolnok Ispán körút - Várkonyi tér - Szántó körút - 32. számú főút (Mátyás király út - Nagy Imre körút) - 402. számú főút (József Attila utca - Temető utca - Tószegi út) - 4-402. számú főutak különszintű csomópontja. A főút lezárása miatt a terelő útvonalon, valamint az egyéb belvárosi helyi közúthálózaton (Ady Endre utca, József Attila utca, Baross Gábor utca stb.) - beleértve a jelzőlámpás csomópontokat is - forgalmi rend változásokra kell számítani. A főbb döntési pontokban rendőrségi és polgárőri jelenlét mellett terelőtáblák fogják jelezni a megváltozott forgalmi rendet.
 
 
 
Tekintettel a 4. számú főút nemzetközi viszonylatban is meghatározó forgalmi terhelésére, valamint a város hétvégi járműforgalmának várható nagyságára, a teljes szélességű lezárás időtartama alatt Szolnok Megyei Jogú Város lakott területén lévő közutakon jelentős torlódásokra kell számítani. Felhívjuk a város és az agglomeráció lakosságának figyelmét, hogy a hétvégi időszakban lehetőség szerint kerüljék a személygépjárművel való közlekedést a megyeszékhelyen! A főút teljes szélességű lezárása miatt a tranzit forgalom részére alternatív útvonalak (M3-M35-42, ill. M5-44-47-42, M5-M43) választását javasoljuk. A teljes útzár a fővárost elkerülő gyorsforgalmi hálózaton (M0) és a román határállomás (Ártánd) közelében is elő fogjuk jelezni.
 
- közölte a Magyar Közút Nonprofit Kft


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget