Ma 2020. 2. 22, szombat, Gerzson napja van.

A szolnoki ifjúság közéleti nevelését ismerték el Gödöllőn

2019.07.05 16:02. - Kovács Janka

Erről Oláh Csengediákpolgármester és Kosztyu András a Városi Diáktanács elnöke, valamint Szalay Ferenc polgármester számolt be pénteken.


2019 áprilisában a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) Legjobb Önkormányzati gyakorlatok 2019. címmel idősügyi jó gyakorlatok, állampolgári részvétel, közbiztonsági jó gyakorlatok – az önkormányzat és a polgárőrség együttműködésével, illetve roma és nem roma önkormányzatok együttműködése témákban hirdette meg pályázati kiírását.
 
Szolnok önkormányzata az Állampolgári részvétel témakörben nyújtotta be „A szolnoki ifjúság közéleti nevelése” címmel pályázatát, amely a Diákközgyűlés, a Városi Diáktanács és a Gyermektanács működéséről, működtetéséről, mint jó gyakorlatról szólt.
 
A TÖOSZ összegzést készített a befogadott pályázatokról, majd egy e célra összehívott szakértői bizottság helyszíni látogatást tett Önkormányzatunknál. A személyes találkozón dr. Versitz Éva, Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Humán Igazgatója, Bagdi Gabriella Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, Humán Igazgatósága, Oktatási, Kulturális és Sport Osztályának ifjúsági-közoktatási ügyintézője mellett Oláh Csenge, diákpolgármester és Kosztyu András, a Városi Diáktanács elnöke fogadta az audit résztvevőit. Az auditot végző szakmai grémium kérdéseket intézett a várost képviselők felé, mely azt a célt szolgálta, hogy a pályázati anyagban szereplő jó gyakorlatok milyen módon, hogyan működnek a hétköznapokban, milyen hatékonyságú azok a fenntarthatósága, és mennyire adaptálhatóak azok más települési önkormányzatok számára.
 
A benyújtott pályázati anyag, a helyszíni látogatás, az audit alapján a szakértői bizottság döntése értelmében Alsómocsolád és Budapest XIII. kerületének önkormányzatai mellett Szolnok önkormányzata is meghívást kapott a Gödöllőn megrendezett szakmai konferenciára, amelyen prezentáció keretében a nyilvánosság előtt mutatta be Oláh Csenge, Szolnok diákpolgármestere „A szolnoki ifjúság közéleti nevelése” című jó gyakorlatunkat.
 
A program 2019. évi döntőjében Szolnok város önkormányzata pályázatával I. helyezést ért el.
 
 
Forrás: szolnok.hu


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget