Ma 2020. 6. 1, hétfő, Tünde napja van.

Megkezdődött a szemét eltávolítása a Kiskörei Vízlépcsőnél a Tisza-tóból

2019.07.16 16:32. - Kovács Janka

Jelenleg mintegy 17 ezer negyzetmétert tesz ki a Kiskörei Vízlépcső duzzasztóműje előtt a szemét nagysága, vastagsága pedig a 3 métert is meghaladja.

Hirdetés

Most hármas összefogás keretén belül valósul meg a szemét eltávolítása a tóból. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság a rakodótér fejlesztését tervezi, a PET Kupa szervezői részt vesznek a hulladék szétválogatásában és újrahasznosításában, míg a Coca-Cola globális alapítványa a Hulladékmentes Tisza projekten keresztül nyújt anyagi támogatást.

Jelenleg mintegy 17 ezer negyzetmétert tesz ki a Kiskörei Vízlépcső duzzasztóműje előtt a szemét nagysága, vastagsága pedig a 3 métert is meghaladja. Láng István, az OVF főigazgatója elmondta, várhatóan legalább négy hónapig fog tartani a becsléseik szerint 8000 m3 hulladék eltávolítása. Ez a mennyiség a vízből a téli kikötőbe kerül, amelyet emiatt bővíteni is kell majd. Láng István hozzátette, a szemétkérdésben már folynak a tárgyalások a román és ukrán féllel.

Kerekes Péter, a Coca-Cola Company magyarországi igazgatója kiemelte, a Hulladékmentes Tisza, a folyó megtisztását célzó kezdeményezésükkel 250.000 dollárt ajánlanak fel. Az igazgató továbbá elmondta, jelenleg a csomagolásaik 20%-a újrahasznosított műanyagból készül, de a rövidtávú céljuk elsősorban az, hogy ez a szám 50,majd 100%-ra emelkedjen.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget