Ma 2019. 11. 18, hétfő, Jenő napja van.

Ittasan ment telefont lopni az abádszalóki férfi, de felébredt az egyik gyerek

2019.07.17 10:59. - Kovács Janka

Az elkövető azt a mesét találta ki, hogy őt ismeretlenek üldözték, és ezért menekült oda, de a gyerek rájött, hogy a telefonját akarja ellopni.


 
Az ittas férfi 2019. június 22.én éjjel Abádszalók egyik családi házba ment be azzal a szándékkal, hogy lopni fog . Számításba vette, hogy a házban alszanak a sértettek, de bízott abban, hogy nem ébrednek fel.
 
A szúnyogháló megrongálásával a nyitott ablakon keresztül a házba bement és az alvó kiskorúak mellől egy 96.000 Ft értékű mobiltelefont akart elvinni. Már nyúlt a telefonért, amikor az egyik kiskorú felébredt.
 
Az elkövető azt a mesét találta ki, hogy őt ismeretlenek üldözték, és ezért menekült oda.  A kiskorú szemtanút azonban nem sikerült megtévesztenie, aki látta, hogy a telefont akarta megszerezni.
Az elkövető végül elismerte, hogy mi volt a szándéka és beismerő vallomást tett.
 
 
A Tiszafüredi Járásbíróság 2019. július 16-án kifosztás bűntettének kísérlete miatt a  vádlottat bűnösnek mondta ki és őt  jogerősen  2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette.
A kifosztás bűntettét az követi el többek között, aki védekezésre képtelen személytől vesz el idegen dolgot, mely bűncselekmény 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Jelen esetben a sértett aludt, mely miatt védekezésre képtelennek minősült.
 
- közölte Balázsné dr. Busku Terézia, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség szóvivője
 
Képünk illusztráció!


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 11.13. (45. szám)
Presztízs magyazin ősz IV. évfolyam 3.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget