Ma 2020. 5. 26, kedd, Fülöp napja van.

Lukácsi Katalin indulna a szolnoki polgármesteri címért

2019.07.22 16:02. - Kovács Janka

Ezt a Szolnok Város Fejlődéséért Egyesület jelentette be Facebook oldalán.


A 31 éves jászberényi születésű jelöltet a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatja, ám mikor bejelentette indulását, Györfi Mihály, az MSZP helyi szervezetének elnöke és Galó György, a helyi Jobbik vezetője közösen feljelentette a szolnoki ügyészségen, tudta meg a 24.hu

 
A sajtótájékoztatón úgy mutatta be magát, mint "az egyetlen női jelölt, aki megyeszékhelyen szállhat szembe a Fidesz korrupt rendszerével", valamint kiemelte, hogy "Szolnokot az elszalasztott lehetőségek városának látom, mintha nem foglalkozott vele a város vezetősége".
 
A feljelentés oka az volt, hogy a Szolnoki Többség Egyesület és annak Facebook oldala kinek a tulajdona.
 
Lukácsi Katalin  egykori KDNP-tag, a Viszlát, kétharmad nevű kezdeményezés vezetőjeként vált országosan ismertté.Lukácsi Katalin a politikába 2010-ben kapcsolódott be, amikor Herényi Károly felkérésére elvállalta az MDF országgyűlési képviselő-jelöltségét az akkori Jász-Nagykun-Szolnok megyei 2. sz. egyéni választókerületben. A pártba azonban nem lépett be. Választókerületének székhelye Jászapáti volt. Emellett a párt Jász-Nagykun-Szolnok megyei listáján is szerepelt, a lista nyolcadik helyén. A választáson a szavazatok 2,68 százalékával, a választókerület 514 lakosának támogatásával a negyedik helyen végzett. 2010 őszén függetlenként indult a 2010-es önkormányzati választáson Jászjákóhalmán, a Fidesz támogatásával, ugyanis Lukácsi Katalin csatlakozott Muhari Zoltánné (volt általános iskolai tanára) fideszes színekben induló polgármester-jelölt csapatához. 2011 tavaszán lépett be a KDNP-be, amikor maga a párt kereste meg újjászervezése alkalmával, és amihez katolikus vallása és kereszténydemokrata politikai gondolkodása miatt csatlakozott. A KDNP-ben és elsősorban az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetségben rendezvényszervezéssel foglalkozott, a nevéhez kötődik az IKSZ Holokauszt Emlékév programsorozata, de az ő ötlete alapján valósult meg egy beszélgetőest Röhrig Géza és Sajgó Szabolcs, majd Erdő Péter és Köves Slomó között. Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetségben a VII. kerületi alapszervezet elnöke, a fővárosi szervezet elnökségi tagja és az egyházügyi munkacsoport vezetője valamint a Barankovics István Alapítvány projektmenedzsere volt. 2016-ban elnyerte a Kőrösi Csoma Sándor Program Izraelbe szóló ösztöndíját, így hat hónapon keresztül foglalkozott Tel-Avivban az izraeli magyarok közösségszervezésével.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.20 (19. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget