Ma 2020. 10. 27, kedd, Szabina napja van.

Elkészült az első 20 új generációs IC kocsi Szolnokon - FOTÓKKAL!

2019.07.30 14:44. - Kovács Janka

10 termes és 10 többcélú termes vasúti kocsik készültek el Szolnokon, a Vasúti Járműjavítási Telephelyen, az elkövetkezendő három évben további 70 db-ot készítenek el Szolnokon.


Bemutatták az első 20, nemzetközi forgalomra is alkalmas, a MÁV-START saját forrásból gyártott InterCity kocsijait. A legújabb szerelvények már 200 km/h-s sebességre képesek, mindegyik légkondicionálóval, Wifi-vel, USB és egy egyéb tápegységekkel lett ellátva. A magas felszereltségű kocsikra már nagyon nagy szüksége volt a MÁV-nak, hiszen a járműveik átlagéletkora 43,6 év, ezt Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója mondta el kedden.
 
 
Hozzátette, a vasúttársaságnak mintegy 300-400 darab ilyen kocsira lenne szükség, hogy fiatalíthassa az állományt, a tervek szerint 2021-re 70 ilyen készül el. A kék-fehér színárnyalatú új kocsik legyártása mellett a régebieket is felújítják és a legkorszerűbb kiegészítőkkel látják el. Az igazgató bejelentette, egy új fújó- és festőüzemmel, valamint egy új öltözőcsarnokkal is gyarapodni fog a szolnoki Vasúti Járműjavítási Telephely.
 
 
Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere elmondta, a megyeszékhelyen és vonzáskörzetében élők közül rengeteg embernek adott és ad munkát a vasút és ez a jövőben is így lesz: az új kocsik legyártása mellett forgóvázat gyártására is épül gyár a városban, ami az eddiginél több munkahelyet teremt majd.
 
 
 
 
 
 
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.21 (41. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget