Ma 2019. 11. 18, hétfő, Jenő napja van.

Parti-túra Szolnoki Szimfonikus Nyár augusztusban

2018.07.30 15:19. - Kovács Janka

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar öt helyi koncert mellett Mezőtúron, Törökszentmiklóson és Karcagon is fellép augusztus 4. és 31. között a Parti-túra Szolnoki Szimfonikus Nyár 2018 fesztivál keretében.

Hirdetés

    Ignácz Ervin, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezetője az idén hetedik alkalommal megrendezett fesztivál hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: több mint 15 ezer nézőt várnak a hangversenysorozatra. 
 
    Hozzátette: nemzetközi, országos eseménnyé szeretnék fejleszteni az immár térségi fesztivált. Mint fogalmazott, ehhez együttműködésre van szükség más városokkal, a megyei jogú város vezetésével és ha találnak a "magasabb szintű vezetésben" partnerséget, tovább fognak lépni.
 
    Az idei fesztivál augusztus 4-én a szolnoki Hild János téren indul a Szimfonikus Parádé című hangversennyel, amely egy "barátsággála" is lesz egyben a japán Juza és Szolnok testvérvárosi kapcsolatának 35. évfordulója tiszteletére. A Szolnoki Szimfonikus Zenekarral és a Szolnoki Máv-Kodály Vegyes Karral japán művészek is fellépnek, az est karmestere Izaki Maszahiro lesz. A japán és magyar mellett orosz komponisták műveit is felvonultató gála kísérőprogramjaként fotókiállítást láthat a közönség a zenekar japán turnéinak fotóanyagából. Augusztus 9-én a mezőtúri római katolikus templomban adnak koncertet a Szolnoki Szimfonikus Zenekar művészei.
 
    Augusztus 12-én a Tiszai hajósok terén a Neoton Famíliával játszik együtt a szimfonikus zenekar, a karmesteri pálcát ez alkalommal Veér Bertalan, a szimfonikus zenekar hegedűse veszi a kezébe. A koncert előtt egy úszógumi-performansz várja a gyerekeket. A Neoton Famíliával közös koncertet megismétlik Törökszentmiklóson is augusztus 18-án. 
 
    A fesztivál történetében először gyermekműsorral is készülnek a szervezők: augusztus 18-án a Lúdas Matyi várja a legifjabb korosztály tagjait a Tiszai hajósok terén, a szolnoki szimfonikusok mellett az előadáson közreműködik a Minerva Bábcsoport. A gyerekek mesekönyv-bemutatón és hangszersimogatón is részt vehetnek. 
 
    A fesztivál repertoárjából idén sem marad ki az operett: Karcagon augusztus 20-án szabadtéri operettgálára várják a közönséget. Szolnokon augusztus 29-én a Széchenyi városrészben Cser Ádám vezényletével, augusztus 31-én pedig Szandaszőlősön Tosifumi Kanai japán karmester vezényletével hallhat a legnépszerűbb operettek dalaiból válogatást a közönség.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 11.13. (45. szám)
Presztízs magyazin ősz IV. évfolyam 3.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget