Ma 2020. 2. 24, hétfő, Mátyás napja van.

Bemutatta a Fidesz a szolnoki jelöltjeit

2019.08.22 15:53. - Kovács Janka

Négy változás történt a jelöltek közt.


A jelöltbemutató sajtótájékoztató kezdetén Varga Mihály miniszterelnök helyettes elmondta, 2010 óta a kormány azon dolgozik, hogy megőrizzék a nemzeti hagyományainkat és építsék a jövőt a magyar emberek védelme érdekében, emellett a cél az, hogy Magyarország a legélhetőbb országok közé tartozzon. A miniszterelnök helyettes hozzá tette, úgy látja, hogy Szolnokon a legfontosabbak közé tartozik a családok segítése, az iparfejlesztés és munkahelyteremtés, valamint az útépítés. A jelöltek személyéről elmondta, a képviselők eddigi munkája garancia arra, hogy fejlődjön, épüljön a város, de kitért Szalay Ferenc polgármester eddigi munkájára is: "Szalay Ferenc ideje alatt új ipari park létesült, fellendült a helyi gazdaság, intézmények, bölcsődék, óvodék és iskolák újultak meg és már folyamatban van a Véső úti sporttelep, a Tiszaligeti Strandfürdő, valamint a Szigligeti Színház felújítása is, de emellett rengeteget fejlődött a város." Végül úgy fogalmazott, egy város sosem készülhet el teljesen, mindig fejleszteni, szépíteni, újítani és korszerűsíteni kelle azt.

 
Szalay Ferenc polgármester is felidézte a korábbi éveket. 
- Egy város akkor hatékony, ha nincs adósságban, és Szolnok is ezek közé tartozik. Mikor 2006-ban átvettem a vezetését, akkor 5 milliárd forint adóssága és 70 milliárd forint vagyona volt. Ma pedig nincs adósságban és 160 milliárd forint vagyont tudhat magáének. Az adóbevételeket a városra és a kistérségre fordítjuk - mondta.
A programjáról elmondta, továbbra is kiemelten fontos lesz a közlekedési infrastruktúra fejlesztése (M4-es, Csáklya úti híd megépülése), a munkalehetőséget bővítése az új, 64 ha területű ipari park létrejöttével, valamint az idegenforgalom és a turisztika fejlesztése is ide tartozik. Az utóbbinál kiemelte, azon dolgoznak, hogy a Tisza Szálló a város tulajdonába kerüljön és visszadják annak régi pompáját. Az oktatás témakörén belül kiemelte, szeptember 1-től a Debreceni Egyetem részét kepezi a szolnoki Campus, így az itt tanuló diákok ennek köszönhetően rengeteg lehetőséget kaphatnak. 
 
 
A jelöltek
 
Ahogy Szalay Ferenc korábban már elmondta, négy változás történt a jelöltek sorában. Dr. Tóta Áron helyett fia, ifj. Dr. Tóta Áron József indul az 5-ös választókerületben. Falusi Vajkot Töreki András, a Rákóczi Úti Általános Iskola igazgatója váltaná a 11-es választókerületben. Szerencsés Sándor helyett Rusvai Károlyt, a Fiumei úti iskola igazgatóját jelölik a 12-es választókerületben. Tokaji Gyula helyett pedig Szanyi István indul Szandaszőlősön, a 7-es választókerületben.
 
 
A névsor:
1-es v.k.: Tasnádi Zoltán
2-es v.k.: Kormosné Szombati Márta
3-as v.k.: Rehó János
4-es v.k.: Bagdi Sándorné
5-ös v.k.: Dr. Tóta Áron József
6-os v.k.: Rezák László
7-es v.k.: Szanyi István
8-as v.k.: Molnár Iván
9-es v.k.: Szabó István
10-es v.k.: Dr. Póta Sándor
11-es v.k.: Töreki András
12-es v.k.: Rusvai Károly


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget