Ma 2020. 2. 24, hétfő, Mátyás napja van.

Csütörtökön kezdődik a Provakáció, rengeteg fellépővel

2019.08.23 15:55. - Kovács Janka

Augusztus 29-én, csütörtökön startol Szolnok legújabb könnyűzenei koncertsorozata, a Provakáció, ami idén rengeteg színvonalas fellépővel vár.


Augusztus 29-től 31-ig, három napon át tartó fesztivál egyedülálló az város történelmében. Korábban volt már egy próbálkozás arra, hogy Szolnokon is létrejöjjön egy könnyűzenei fesztivál és a Provakáció lett az, amelyik hosszútávú koncepcióját valósítja meg. A tavalyi visszajelzések egytől egyig pozitívak voltak, így idén már rengeteg újdonsággal várják a látogatókat.

 
A fesztiválon a tavalyi évhez képest nemcsak egy, hanem két színpad is lesz. Az egyiken az ismert fellépők fognak zenélni és amíg a következő berendezkedik az előadásra, addig a nyáron folytatott zenei tehetségkutató nyertesei, fiatal, feltörekvő zenekarok lépnek fel a kisszínpadon. 
 
Ahogy az ország több, nagy fesztiválják, úgy már a Provakáción sem lehet majd készpénzzel fizetni: feltöltőkártyával lehet rendezni a cechet, amelyre előzetesen kell majd pénzt tölteni - mondta el a fesztivál ötletgazdája, Balajhty Béla sajtótájékoztatón. Hozzátette, a tavaly nagy sikert aratott Fodd Truckok és kézműves sörök idén is jelen lesznek a fesztiválon.
 
- Tavaly 10, idén már 12 éves kor alatt lesz ingyenes a belépés és a korhatárt szeretnénk minél inkább kitolni. A Debreceni Egyetem szolnoki karára idén felvett hallgatóknak pedig egy hárompos bérlettel kedveskedünk - jelentette be Balajthy Béla, majd felhívta a látogatók figyelmét a jegyvásárlással kapcsolatos tippekre:
 
- A pénteki napra érdemes már most előzetesen megváltani a jegyet, hiszen óriási az érdeklődés lehet elképzelhető, hogy a helyszínen erre már nem lesz lehetőség.
 
Rataki Miklós, a fesztivál egyik szervezője mutatta be a három nap koncepcióját. Az első napon a testben kicsit idősebb, de lélekben fiatal korosztály slágereit és előadóit hívták el városunkba: Bikini, Fenyő Milós, Deák Bill és Hobo lép fel. Pénteken a fiatal korosztály poposabb zenekari lesznek a strávendégek: Horváth Tamás, Halott Pénz és a Wellhello koncertezik majd. Szombaton pedig a szolnokiak kedvence, a Retro Zóna lép a színpadra, mellettük az örök közönségkedvencek, a Zorall, az idén 30 éves Tankcsapda, Bárány Attila, valamint Ganxta Zoli ad bizonyára felejthetetlen konceretet.
 
Film is készül a fesztiválról, mégpedig egy véleményfilm! Az egykori valóságshow-k "titokszobáinak" hangulatát idéző helyiséggel várja az Aktív rádió a látogatókat, akik elmondhatják, hogy érzik magukat a Provakáción és történeteket mondhatnak el, vagy akár üzenhetnek is szeretteiknek.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget