Ma 2020. 5. 27, szerda, Hella napja van.

Elkezdődött a Tiszaligeti Strandfürdő felújítása

2019.09.02 16:21. - Kovács Janka

Szeptember másodikán helyezték le az alapkövet a leendő öltözők bejáratához. A strandfürdő várhatóan húsz hónap múlva nyit ki újra.


 
Augusztus 20. után zárta be kapuit ideiglenesen a város jelenleg egyetlen strandfürdője azért, hogy húsz hónap múlva megújulva kinyisson. A felújításnak kettős célja van: az egyik, hogy kiszolgálja a helyiek fürdőzési igényeit, a másik, hogy fellendítse a turizmust.
 
Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere az eseményen elmondta, az alapkőletétel napja különös jelentőséggel bír Szolnok életében, hiszen egy modern, európai színvonalú fürdőlétesítmény építése kezdődött meg, ami alapvető változást hozhat a város turisztikai életébe. 
 
A városnak viszont nem kell közel egy évig uszoda nélkül lennie, hiszen novemberre elkészül a Véső úti, azaz a MÁV strand, ahol a gyógyvizes és kismedencék mellett 50 méteres medence is várja a vendégeket.
 
 
Az úsznivágyóknak sem kell elhagyniuk a várost, hiszen szeptember elejétől délelőttönként a Szolnoki Vízilabda Aréna, délutánonként pedig a Kodály Zoltán Általános Iskola medencéiben lehet tempózni, amíg a Véső úti strand el nem készül.
 
A fürdőkomplexum a Modern Városok Program keretén belül, 7,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással épül újjá. Az átépítés során lebontják a régi kabinokat, a nyári öltözőket, a kör alakú termálvizes medencét, valamint a régi szauna épületeket. Az élményfürdőben négy beltéri és egy kiúszóval rendelkező kültéri medence, beltéri csúszda, különböző vizes élményelemek, pihenőterek, pihenőgaléria, tetőterasz és kültéri ugrómedence lesz kialakítva. A fürdőépület nyugati szárnyában lehet majd szaunázni. A szabadtéri részen gyermekmedence, élményelemekkel felszerelt csúszdás medence, ülő gyógyvizes medence, valamint egy 25 m-es és egy 50 m-es úszómedence kerül kialakításra.
 
A medencék környéke is megújul: parkosított napozó-pihenőterületek mellett sportpályák, játszóterek, sétány, szabadtéri játékok és fitneszpark létesül, emellett étterem is helyet kap a területen.
 
Az alapkövet ünnepélyes keretek közt tette Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Bognár Árpád, a kivitelező Switelsky Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.20 (19. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget