Ma 2020. 5. 27, szerda, Hella napja van.

Szolnok város kiválóságait díjazták

2019.09.02 16:49. - Kovács Janka

Szolnok Napja alkalmából a város minden évben kitünteti azokat, akiknek a legtöbbet köszönhet. Az éves díjátadó idén is az Aba-Novák Agora Kulturális Központban került megrendezésre, ahol az Ezüst Pelikán Díj mellett a Szolnok Díszpolgára címet is átadta a város polgármestere, Szalay Ferenc.


Az eseményen minden évben meghívást kapnak a város életét meghatározó személyek és cégek képviselői, akik tapsviharral ismerik el a díjazottak munkáját. Az estet Szalay Ferenc nyitotta meg beszédével, aki elmondta, büszke arra, hogy a városban rengeteg cég és gazdasági társaság működik és fejlődik, ezzel munkát adva a lakosságnak és nekik köszönhetően megkétszerezte a város az adóbevételét és már visszafizette minden korábbi tartozását. Emellett kiemelte, hogy rengeteg nem helyi választotta már otthonául Szolnokot, ami folyamatosan fejlődik, prosperál és a lokálpatriotizmusa is napról-napra erősödik.

Az ünnepi beszéld után következett az elismerések átadása. Kátay Endre-díjban részesült a Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola. Gróf Szapáry Gyula-díjjal ismerték el a ZÖLD-KER Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaságot, a „Teljes Életért” Nonprofit Közhasznú Kft., valamint a NEFAG Zrt. tevékenységét.

Az est a három legrangosabb kitüntetéssel zárult, a két Ezüst Pelikán Díj és a Szolnok Díszpolgára cím átadásával. Ezeket olyan szakmailag kiváló személyek kapják, akik a mindennapokban hosszú évek, évtizedek óta példamutatóan tevékenykednek Szolnokért és akiknek munkássága követendő példa lehet a fiatalok számára. Idén ezt az elismerést vehette át Verebes György, a Szolnoki Művésztelep művészeti vezetője és Lukácsi Huba tanár, műfordító, előadóművész és énekes, a budapesti Latinovits Zoltán Diákszínpad alapítója.

A Szolnok Díszpolgára címet Diószegi László sepsiszentgyörgyi pékmester, a Kárpát-medence kenyere rendezvény egyik létrehozója kapta.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.20 (19. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget