Ma 2020. 5. 25, hétfő, Orbán napja van.

50 éves, jubileumi hangversenysorozatot indít a Bartók Béla Kamarakórus

2019.09.04 15:31. - Kovács Janka

Idén fennállásának 50. évfordulóját ünnepli a Bartók Béla Kamarakórus, ami az ország egyetlen, hivatásos női kamarakóusa. Az elkövetkezendő hónapok koncertjeiről Molnár Éva karmester beszélt.

Hirdetés

A jubileumi évadot 2019 januárjától hirdette meg a kamarakórus és egészen 2020 júniusig tart. A koncerteket négy évszakra bontják le és a közönséget is folyamatosan tájékoztatni fogják az aktuális szezon programjairól. Legelőször az őszi koncertsorozatot mutatta be Molnár Éva.

- A szeptember 9-i Évadnyitó hangversenyünk nyitja meg hivatalosan is az ünnepi évadunk őszi szekcióját. Ezidő alatt kilenc koncertet fogunk adni – kezdte.

Szeptember 23-án a Miskolci Szimfonikus Zenekar évadnyitó hangversenyén egy Debussy előadásban vesz részt a kórus, majd szeptember 28-án a budapesti Zeneakadémián Romantikus hangversenyen szólalnak meg. Október 5-én a Martfűn megrendezésre kerülő Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Felnőttkórusok XXIX. Találkozójának vendégei lesznek. Szintén e hónap 7-én a Hangképek elnevezésű német irodalmi-zenei esten lépnek fel a szolnoki Tisza Moziban, amelynek Nagy Csaba zongoraművész lesz a vendége. A csapat Firenzében négy hangversenyt is fog adni, hiszen ők fogják képviselni hazánkat a Botticelli Nemzetközi Kórusfesztiválon.

November 4. és 8. között A sokoldalú énekhang címmel ifjúsági koncertsorozaton énekelnek, majd 11-én orosz est keretében Hangképek összművészeti randevún hallhatjuk őket a Szent Efrém Férfikarral közösen a Tisza Moziban. November 19-én a Vántus István Kortárs Zenei Napokon mintegy tíz kortárs zeneszerzővel ismertetik meg a közönséget Szegeden. Az őszi programokat a november 21-i Retro slágerek a Brill Vocallal címmel, a kórustagokból alakult vocalcsapat zárja a Hozam Klubban.

A téli programokat is előre vetítette Molnár Éva. A Szolnoki Szimfonikus Zenekarral, a Miskolci Szimfonikus Zenekarral, a Liszt Ferenc Kamarakórussal, Szent Martinnal, a Debreceni Kodály Kórussal és többek közt a Nemzeti Énekkarral is együtt fognak dolgozni a jövőben, valamint rengeteg kortárs zeneszerzővel is, sőt a tavalyi évben nagy sikert aratott gyerekek számára rendezett komolyzenei vetélkedőt idén is megrendezik, ami Kodály Zoltán életművéhez fog kapcsolódni.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.20 (19. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget