Ma 2020. 5. 27, szerda, Hella napja van.

Átadták javaslatiakat a városfejlesztésről a szolnoki gazdasági élet szereplői

2019.09.04 16:58. - Kovács Janka

A „Folytassuk együtt!” címet viseli az a deklaráció, amelyet Szolnok vállalkozói, a kulturális élet, az oktatás, az egészségügy és a civil szervezetek szereplői alkottak meg a város további, tervezett fejlesztéseivel kapcsolatban.


Ahogy az Bischof Zsolt, a Béres Gyógyszergyár Zrt. igazgatója sajtótájékoztatón elmondta, Szalay Ferenc polgármester évek óta, rendszeresen összehívja a város életében kiemelkedő szerepet képviselő, 28 legmeghatározóbb személyeket, akikkel átbeszéli a tervezett fejlesztéseket, kikéri véleményüket egyes kérdésekben. A rendszeresen találkozások legutóbbi napirendi pontja szerint a polgármester részletesen bemutatta választási programját és azt, hogy melyek a lezárult fejlesztések és a már folyamatban lévők milyen ütemben haladnak, illetve, hogy a közeljövőben melyek fognak kezdődni a közel tíz éve elindult és húsz évre tervezett városfejlesztési program alapjaként. A részletes programra reagálva összeállítottak egy háromoldalas deklarációt, amelyben a fejlesztésekről tettek javaslatokat.  

Bischof Zsolt ismertette az általuk összeállított anyag részleteit, amelyben kitért arra, hogy a munkanélküliségi arány 5% alá csökkent a városban, hogy a jelenleg több mint 1000 embert foglalkoztató Ipari Park kinőtte magát és egy újat kell nyitni, ami a város déli részén fog elhelyezkedni. Üdvözölték a hamarosan elkészülő M4-es utat, az északi elkerülőt, illetve azt, hogy új hidat kap majd Szolnok. Hozzá tette, az ifjúság számára is rengeteg programot dolgozott ki a város, amelynek célja, hogy visszatérjenek, vagy el se menjenek Szolnokról. Szerintük ehhez szükséges lenne albérlettámogatásban részesíteni a pályakezdő fiatalokat, valamint még több segítség kellene nekik, ha önkormányzati lakáshoz szeretnének jutni. Az oktatás területét is kiemelték, a Debreceni Egyetem Szolnoki Campusa új perspektívákat nyit meg a tanulni vágyók előtt, de a szakképzésben végzettekre is óriási igényük van a szolnoki cégeknek. Az egészségügy kapcsán elmonda, a Hetényi Géza Kórház rengeteg új eszközt kapott az elmúlt évben és a megyei kórház, valamint a MÁV Kórház feladatmegosztása költséghatékonyságot eredményezett. A közbiztonságot is érinti a deklaráció, amely örömtelinek tartja, hogy éjszakánként fokozott a rendőri jelenlét és a fiatalok biztonságos helyeken szórakozhatnak, illetve, hogy Szandaszőlősön is egy új rendőrörs fog nyílni. A sport és turizmus témakörébe illeszkedve a jövőre elkészülő Tiszaligeti Strandfürdő és a MÁV Strand újranyitása is mind a szolnokiak örömét fogja szolgálni, valamint az is, hogy egyre több street workout pálya nyílik. A játszóterek és közparkok nagyrésze is már megújult, de szeretnék, ha ennek lenne folytatása is a jövőben.

Bischof Zsolt zárásként elmondta, ezek a tervek mind segítik a polgári város erősödését, így polgári attitűd, magatartás alakulhat ki Szolnokon. Szerinte mindez csak akkor valósulhat meg, ha Szalay Ferenc és csapata a jelenlegi formában folytatja a munkát, így a deklarációt kiállítók is mindannyian támogatják Szolnok jövőjének ezirányú fejlődését, valamint a jelenlegi polgármestert az októberi választáson.

Az elismerő szavakat megköszönve Szalay Ferenc polgármester átvette az írást, majd elmondta, örömteli, hogy Szolnokon nemcsak beszélnek az együttműködésről, hanem véghez is viszik nap mint nap. Példaként kiemelte a rendőrséggel vagy a civil szervezetekkel való közös munkákat is. A város minden cégének megköszönte, hogy óriási munkát végeznek és büszke arra, hogy prosperálnak, majd kiemelte, hogy a tőlük származó adóbevételt nem felélik, hanem gyarapítják. Azzal zárta szavait, hogy a város és a megye országos szinten a legtöbbet fejlődött, ezt statisztikák támasztják alá és szeretné, ha ez a folyamat a jövőben sem állna meg.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.20 (19. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget