Ma 2020. 5. 31, , Angéla napja van.

Kósa Lajos: a Jász-Nagykun-Szolnok megyei települések nagy részén indul fideszes polgármesterjelölt

2019.09.05 15:14. - Kovács Janka

A 78 Jász-Nagykun-Szolnok megyei településből 63-ban indul fideszes polgármesterjelölt az önkormányzati választáson - jelentette be a kormánypárt önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke csütörtökön Szolnokon.


    Kósa Lajos, a megyei polgármesterjelölteknek tartott fórum utáni sajtótájékoztatón elmondta: a 63 fideszes polgármesterjelöltből 45-en közvetlenül a Fidesz-KDNP jelöltjei, 18 településen pedig a kormánypárt támogatásával indulnak jelöltek, akik a szavazólapon függetlenként lesznek feltüntetve.
 
    Hozzátette: az ország 3177 önkormányzatából mintegy 1200 településen állított jeltöltet a Fidesz-KDNP, ami az önkormányzatok számát tekintve 37 százalékos eredmény, de ezeken a településeken összesen 7,8 millióan laknak, vagyis az ország lakosságának négyötöde olyan helyen él, ahol lehet fideszes jelöltre szavazni.
 
 
    Országosan is több jelöltje van a Fidesz-KDNP-nek, mint az összes többi politikai szervezetnek együtt - jelezte.
    Az országban 169, tízezernél több lakosú település van, amelyek mindegyikében van kormánypárti jelölt, közülük 163-at közvetlenül a Fidesz-KDNP támogat, 6 jelölt a kormánypárt támogatásával indul.
 
    A 169 városból 53-ban van egyáltalán bármilyen ellenzéki együttműködés, de az 53-ból is csak 31 településen van az eredeti szándéknak megfelelő helyzet, azaz hogy egy kormánypárti és egy ellenzéki jelölt versenyez egymással - hangzott el. A politikus szerint az ellenzék a politikai stratégiájával megbukott, míg a kormánypárt elérte a célját.
 
    Szólt arról is, hogy szeretnének szövetséget kötni a választókkal, annak érdekében, hogy elérjék a közös célkitűzést: 2030-ra a magyar települések döntő többsége olyan szolgáltatást, életminőséget, olyan lehetőségeket kínáljon lakóinak, ami megfelel az Európai Unió átlagának. Ehhez együtt kell működni az emberekkel, polgárokkal, a kormánnyal - mondta. Megjegyezte: egyértelmű, hogy a kormánnyal hadakozva nem lehet építkezni.
 
    Kósa Lajos mindenkit arra biztatott, hogy válassza a fejlődés, az építkezés, gyarapodás, a jövő felé fordulást útját.
    Hubai Imre, a Fidesz-KDNP és Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) együttműködése alapján a Fidesz-KDNP megyei listájának vezetője - aki egyben Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei szervezetében a környezeti, vízgazdálkodási és fenntarthatósági osztály elnöke is - elmondta: szeretnék fejleszteni a továbbiakban is a megye már jelenleg is jól prosperáló részeit. Ezen kívül, az eddig lemaradó településeknek új lehetőségeket szeretnének felkutatni együttműködésben a lakosokkal, és a véleményformálókkal, akik szeretnének és tudnának is tenni a településekért.
 
 
    Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) hangsúlyozta, hogy a Fidesz-KDNP megyei listáján szereplő jelöltek már civil életükben, közösségi munkájukban, szakmájukban bizonyítottak. Szolnokon mind a tizenkét választókerületben megvannak a jelöltek.
 
    Azt mondta, hogy Szolnokon az emberek a fejlődéshez szoktak, de "egy város sosem lehet kész", van még mit tenni a következő időszakban. Elsősorban a közlekedési infrastruktúrát kell fejleszteni, az M4-es Szolnokra érkezésével a város gazdasága jelentősen erősödik, az északi elkerülő pedig pozitív hatással lesz a városi közlekedésre.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget