Ma 2020. 5. 27, szerda, Hella napja van.

Pénteken startol a 21. Gulyásfesztivál

2019.09.05 14:36. - Kovács Janka

Szeptember 6-tól 8-ig ismét gulyásillattal telik meg a Tiszaliget Szolnokon, ahol a hagyományőrzés és a népzene lesz főszerepben.


A Gulyásfesztivál első napját a diákok nyitják meg: a szervezők újjáélesztik az egykori Diák Gulyás Főzőversenyt. Ehhez kapcsolódóan kézműves udvar, táncház szerepel az egésznapos program közt, majd 11.00-től 15.00-ig bekapcsolódik a Jótékonysági főzőverseny a meghívott határon túli vendégekkel. 17.30-tól kezdődnek a koncertek: először a Csimota Zenekar gyerekkoncertje lesz hallható, majd az Origo zenél, végül Aktív rádió parádé zárja a fesztivál első napját.

Szombaton a főzésé lesz a főszerep: 9.00-kor belvárosi, zenés ébresztő-felvonulás csalogatja a szolnokiakat a fesztiválra. A Tiszaligetben mindeközben megkezdődik a Népzenei- és Néptánc Tehetségkutató, majd pontosan délben hivatalosan is megnyitják a fesztivált a kőszínpadon. Ezt a tehetségkutató eredményhirdetése követi, majd a főzőverseny 14.30-as eredményhirdetése előtt, 13.30-kor, egy órán át Kis Grofo ad koncertet. A színpadi programok ezzel nem érnek véget, hiszen a négy díszvendég (Gyimesközéplok, Tiszafüred, Oroszország, Lengyelország) bemutatkozik a színpadon, koncertezik a Gypo Circus, utána a Harmadik figyelmeztetés, majd az estet utcabál zárja.

A szombati főzőnapra a gyerekek számára külön udvarral készültek a szervezők, Óperenciás Birodalom néven. Itt egész nap kézműves foglalkozások, népi játszóház várja a kicsiket, valamint vásári mesejáték, illetve a nagysikerű, ismert Paprika Jancsi bábelőadás.

Vasárnap, a fesztivál utolsó napja kutyás bemutató indul, majd őket a Szigligeti Színház Spenót Panna című gyerekelőadása követi. Ebéd előtt, 11.00-kor a Szolnoki Légierő Zenekar koncertezik, majd délben Sülyi Károly és barátai Jó ebédhez szól a nóta címmel adnak zenés műsort a kilátogatók számára. A fesztivál túloldalán, a Tiszaparti sétányon Színházi piknikkel várják a látogatókat: a Ne most, drágám! nagysikerű előadást lesz megtekinthető ingyenesen. Vasárnap is folytatódnak az Óperenciás Birodalom programjai kézművesekkel, játszóházzal és meseelőadással.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.20 (19. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget