Ma 2020. 2. 17, hétfő, Donát napja van.

Damjanich János Múzeum Újradizájnolva című programja is múzeumpedagógiai elismerésben részesült

2019.09.24 11:50. - Kovács Janka

Idén a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Ludwig Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria és a Szent István Király Múzeum programjait ismerték el Múzeumpedagógiai Nívódíjjal a 17. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón, hétfőn Szentendrén.

Hirdetés

    A magyar múzeumi szféra világszínvonalú - hangsúlyozta az eseményen Fülöp Péter művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkár. Hozzátette: a család a társadalom alapegysége, a gyerekek pedig a jövő zálogai. A mi felelősségünk átadni nekik az általunk is birtokolt tudást és szellemi örökséget.
 
    A 2019-es Múzeumpedagógiai Nívódíjat a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) Titkos átjáró, a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum szín/forma/tér/fény, a Magyar Nemzeti Galéria Girlpower, a székesfehérvári Szent István Király Múzeum pedig Mindent értünk című programjával nyerte el.
 
    Topolya Község Múzeuma Egy élet regénye című projektje elismerő oklevelet kapott a szakmai zsűritől. A Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége különdíját a szolnoki Damjanich János Múzeum Újradizájnolva című programja kapta, az Országos Közgyűjtemények Szövetségének különdíját pedig a Gödöllői Királyi Kastély Egy kastély titkos élete című projektje nyerte el.
 
 
    A 2013-ban alapított Múzeumpedagógiai Életműdíjat idén Kustánné Hegyi-Füstös Ilona vehette át, aki 37 éve a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum munkatársa. Az elismerést kétévente ítélik oda egy évtizedek óta a szakmában dolgozó, komoly tudományos munkát is maga mögött tudó szakembernek.
 
    A szakmai konferenciával egybekötött rendezvényen Cseri Miklós, a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgatója hangsúlyozta: a magyar múzeumi szakma az állandó változás állapotában van, életbevágó kulcskérdés az innováció minden hazai intézmény számára.
    Az elmúlt évben 10,5 millió látogatójuk volt a magyar múzeumoknak - tette hozzá.
 
    Bereczki Ibolya, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum ágazati feladatokért felelős főigazgató-helyettese elmondta: a Múzeumpedagógiai Nívódíjra idén az előző években megszokottnál több, összesen 19 pályázat érkezett.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.12 (6. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget