Ma 2020. 2. 24, hétfő, Mátyás napja van.

Dunszt! – A helyi terméket ünneplik az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban

2019.10.02 15:44. - Kovács Janka

A szokásokhoz híven az idei Dunszt Fesztivál mellett a havonta megjelenő Helyi Termékek Vására is helyet kap Szolnok kulturális központjában. Idén a cékla kerül főszerepbe.


Október 13-án, vasárnap reggel 8.00-tól várja a látogatókat a Dunszt! Fesztivál, ahol az őszi befőzési időszaknak ad kiemelt szerepet őstermelők bevonásával. A fesztiválnak minden évben más főszereplőjét választják ki a szervezők, ez idén a cékla lesz. A sajtótájékoztatón Erős Mihály, a rendezvény egyik szervezője elmondta, a rengeteg jótékonyhatása miatt választották a fesztivál főszereplőjének a céklát, amely köré rengeteg program fog épülni. Megkóstolható lesz a céklalé, az Agóra a Söráriummal közösen különböző céklás ételekkel várja a látogatókat, de ezeken túl cékla totó, céklakiállítás is szerepel a programok közt. A nap során odaítélik a Dunszt Íze Díjat is, amelyre három kategóriában nevezhetnek az őstermelők, kategóriánként 1-1 termékkel.

A Duszt Fesztivált hagyományosan, a havonta megrendezésre kerülő Helyei Termékek Vásárával összekötve 50 őstermelő és kézműves kínálatából lehet szemezgetni. A hagyományos helyi termékek mellett igazi őszi csemegék közül is válogathatnak a vásárlók: birsalmasajtok, diós, almás, szilvás és céklás termékek közül is, de ötvenféle szörpöt és húszféle sajtot is megkóstolhatnak a kilátogatók.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget