Ma 2020. 2. 24, hétfő, Mátyás napja van.

Megújul a pletykafalui szánkódomb

2019.10.07 16:20. - Kovács Janka

A Pletykafalu városrész közel negyven éves szánkódombján több ezren lecsúszhattak már, emellett a környékét is rendbe teszik.

 


Az elmúlt időben a Pletykafaluban élők egyik kedvenc helye lett a Perczel Mór utca északi végén található terület: az itteni szánkódomb környékén egyre több közösségi összejövetelt tartanak a lakosok. Ahhoz, hogy kellemes környezetben pihenhessenek és szórakozhassanak a lakók, idén elkezdték a terület megtisztítását, erről Menkó Gyula, a Pletykafalu Közösség vezetője számolt be. Első lépésben 200m3 szemetet vitettek el, ezt követően legallyazták a fákat és a területrendezés harmadik lépéseként a téli szezon előtt feltöltik az ottani dombot, illetve 50 új fát is terveznek telepíteni.

- A mintegy 7 méter magas és körülbelül 60 méter hosszú szánkódombra az NHSZ segítségével törmelékes föld kerül, majd ezt humusszal vonjuk be. A szánkódombot egyébként az 1980-as években két helyi lakos, Donkó Gyula és Károlyi Miklós építette az egykor itt álló összedőlt ház és kiserdő helyére – mondta el Menkó Gyula.

A későbbiekben szeretnének itt szabadtéri programokhoz, rendezvényekhez új közösségi teret kialakítani.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget