Ma 2020. 2. 24, hétfő, Mátyás napja van.

Négy tonna lisztet osztanak szét a rászorulók közt

2019.10.07 16:13. - Kovács Janka

A Magyarok Kenyere Programnak köszönhetően az egész országból érkezett búzafelajánlás az összetartozást szimbolizáló kenyérhez és ezzel együtt a rászorulók számára is juttatnak el a lisztből.


Jász-Nagykun-Szolnok megyében 647 gazda által felajánlott 137,38 tonna búzából közel 10 tonna lisztet őröl meg a Szatmári Malom, amelyet a rászorulóknak fognak eljuttatni. A 2014-ben indított kezdeményezéshez az ország minden megyéje csatlakozott, ám mellettük a határon túli települések is adományoztak búzát.

Hubay Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei igazgatója elmondta, megyénk élen jár a búzatermesztésben, így idén is innen származik a legtöbb adomány. Szabó István alpolgármester az adománylevél átvétele kapcsán kiemelte a nemzeti összetartozás fontosságát: 19 megye és 12 határon túli régió adakozott a programban.

Megyénkben 4 tonna búza lesz adományozva, amelyből a Karcagi Tankerületi Központ, a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság, a Főegyházmegyei Karitasz Központ, Magyar Máltai Szolgálat megyei szervezete és a Magyar Vöröskereszt Megyei Szervezete részesül.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget