Ma 2020. 7. 7, kedd, Appolónia napja van.

Novembertől indul az előjegyzés Hetényi Rendelőintézetének vérvételi laboratóriumában

2019.10.11 14:55. - Kovács Janka

November 4-től indul az új előjegyzési rendszer a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház Rendelőintézetének vérvételi laboratóriumában. Amint azt a Rendelőintézet vezető főorvosa, dr. Mózer Erzsébet elmondta, október 14-től már hívható az erre a célra rendszeresített új telefonszám - közölte a kórház közleményében.


-sajtóközlemény-
 
- Szerte az országban számos kórházban jól bevált az a rendszer, amit most készülünk bevezetni – tudtuk meg tőle. – Bízom benne, hogy a páciensek nálunk is gyorsan átlátják majd az előnyeit. Egy kedvezményes percdíjjal hívható telefonszámon, a 21/383-37-68-as számon lehet majd időpontot kérni munkanapokon 7.00-15.30 között, de személyesen, a központi betegfelvételi pult 4-es ablakánál is várják majd a beutalóval rendelkező időpontkérőket 13-15 óra között. Előjegyzéskor a páciens nevét és telefonszámát rögzítik az informatikai rendszerben. Novembertől a laboratórium ablakánál azoknak a pácienseknek kell majd jelentkezniük, akik már előjegyzésre érkeztek. Továbbra is TAJ-kártya, személyazonosító igazolvány, lakcímkártya és beutaló szükséges a vérvételhez. Érdemes a megadott időpont előtt 15 perccel érkezni, ennyi idő elegendő ahhoz, hogy megtörténjen a szükséges adminisztráció.
 
Előjegyzés nélkül fogadják a mentővel érkező pácienseket, s azokat, akiknek az orvosa jelezte a beutalón, hogy sürgős vizsgálatot kér, illetve a 14 év alatti gyerekeket és kismamákat, de gyermekek és kismamák esetében természetesen az előjegyzésre is lehetőség van. Szintén nem szükséges előjegyzés azok számára, akik nem vérvételre érkeznek, hanem egyéb vizsgálati anyagot adnak le (pl. vizelet, székletvér vizsgálati minta) a laboratórium ablakánál.
 
- Maga a vérvétel munkanapokon 7-13 óra között történik és fontos, hogy az esetek többségében – ha csak a beutaló orvos erre külön fel nem hívja a figyelmet – nem szükséges éhgyomorral érkezni. Könnyű reggelit, bő folyadékot (vizet) érdemes tehát fogyasztani, valamint a rendszeresen szedett gyógyszereket is be kell venni ilyenkor – hívta fel a figyelmet dr. Mózer Erzsébet.
 
A laborleletek átvételére a vérvételt követő munkanaptól 12-16 óra között van lehetőség az 1-3. betegfelvételi ablakoknál. Leletkiadás kizárólag TAJ-kártyával vagy a páciens által írt hivatalos meghatalmazással lehetséges. Fontos azonban, hogy azoknak a pácienseknek, akiket a kórházi szakrendelésekről küldtek, nem szükséges kikérniük a leletet. Az egészségügyi informatikai rendszerben ugyanis orvosuk látja az eredményeket és a következő vizsgálatnál tőle kapják meg.
 
Novembertől él tehát az új rendszer, időpont azonban már október közepétől kérhető. Ennek köszönhetően nem lesz szükség hosszas várakozásra, sorban állásra, tervezhetőbbé válik ez a pár perces beavatkozás.
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget