Ma 2020. 5. 26, kedd, Fülöp napja van.

Kampányolnak a diákpolgármesterek

2019.10.14 16:31. - Kovács Janka

Háló Dániel, Ohnsorge Nóra és Pethő Kinga várja a diáktársai szavazatát.


Három diákpolgármester-jelölt mutatta be programját a Verseghy Ferenc Könyvtárban. Szolnokon 2011 óta választhatnak diákpolgármestert a fiatalok. A kampányuk során többféle feladatot kapnak, az első egy sajtótájékoztató megtartása volt, a második kampányrendezvény a Hild téren, míg a harmadik egy nyilvános televíziós vita. Mindegyik feladat 50%-ára pontot kapnak a szakmai zsűritől, amelyek a diákok általá leadott voksokba is beleszámítanak. Az első feladatot Gyuricska Éva, a városi önkormányzat képviseletében, Szőlősi Judit, az Aba-Novák Agóra képivseletében pontozta, valamint Tapasztó Ildikó, a város oktatási, kulturális és sport osztályának vezetője.

 
 
 
Először Háló Dávid, a Szolnoki Szakképző Centrum Baross Gábor Gépipari, Közlekedési Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának diákja mutatkozott be stábjával együtt. A programjában többek közt olyan pontokat fogalmazott meg, mint a ballagáskor a lufieregetés helyett inkább fát ültessenek a diákok; tanár-diák sportnap szervezése; videójáték és e-sport szakkör megszervezése; anime show; a fiatal tehetségek támogatása és a számukra bemutatkozó rendezvény szervezése; egészséges ételek fogyasztásának népszerűsítése a menzákon és a büfékben; virágos iskola program elindítása.
 
 
 
Ohnsorge Nóra, a Verseghy Ferenc Gimnázium diákja már szervezett élőláncot az iskolája köré az állatok védelmében és más városi programokban is részt vett. A programja közt "sétatlon" megszervezése szerepel egy nagy városi cég támogatásával, amely során egy ötkilométeres szakaszon kellene végigsétálni a résztvevőknek és ahányan érintenek egy pecsételőpontot, annyiszor 5 forintot ajánlana fel az adott cég, majd a befolyt öszeget jótékony céla használnák fel. A további programpontjai közt szerepel többek közt a zebrák előtt a járdára festett piktogramok, amelyek a közlekedés közbeni telefonozás veszélyére hívnák fel a figyelmet. Használtmobil-gyűjtőpontokat hozna létre, hogy az abban lévő fémeket újra lehessen hasznisítani, szerene egyeztetni a közlekedési társaságok vezetőjével, hogy pontosan és a diákok igényeihez mérten közlekedjenek a járatok, élelmiszergyűjtő dobozokat helyeznének ki a rászorulók számára, de a kóbor macskáknak és kutyáknak is tennének ki ennivalót. Továbbá szeretne graffiti falat létrehozni, hozzá pedig bérelhető eszközöket biztosítani, valamint egy könyvcsere programot is elindítani.
 
 
 
 
Pethő Kinga, a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tanulója megyei diákbált szeretne szervezni, diákújságot létrehozni, elindítani a DOKK mozit, felhívni a figyelmet a gyalogátkelőhelyeknél a fokozott figyelemre, illetve egy iskolák közti hajós versenyt megszervezni a Tiszán.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.20 (19. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget