Ma 2020. 6. 2, kedd, Anita, Kármen napja van.

Pályaválasztási kiállítást tartottak Szolnokon

2019.10.15 16:09. - Kovács Janka

85 szakközép- és szakiskola képviseltette magát a 2019-es pályaválasztási kiállításon, ahol a felső osztályos diákoknak tartottak ízelítőt az egyes azakmák világából.


 

A 85 Jász-Nagykun-Szolnok megyei iskola kiállítása mellett 5 egyetem is képviseltette magát a pályaválasztás előtt álló általános iskolai diákoknak létrehozott éves eseményen, a Szolnoki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Szakgimnáziumában, október 15-én. A kiállításnak köszönhetően a diákok nemcsak tájékozódhatnak a továbbtanulási lehetőségek felől, hanem ki is próbálhatják azokat, így kézzel foghatóvá válik egy-egy szakma számukra, sőt a képzésekről az iskolákban tanuló diákoktól is tudnak érdeklődni.

 

 
 
A rendezvénynek korábban a Széchenyi István Gimnázium adott otthont, ám ahogy a megynitóbeszédében Berkó Attila kormánymegbízott  elmondta, kinőtték a területet. Hozzátette, manapság már rengeteg munkáltató keres megfelelő szakembereket, akiket versenyképes fizetéssel szeretnének magukhoz csábítani és az élet minden területén elengedhetetlen, hogy jól képzett emberek végezzék a munkákat. Kalmár Andrea, a szakképzési centrum igazgatónője hozzátette, az általuk kezelt 14 településen mőködő iskolákban évente átlagosan 220 szakembert képeznek.
 
 
Képgalériánkat megtekintheti Facebook oldalunkon:
 
 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget