Ma 2020. 7. 7, kedd, Appolónia napja van.

Remek hangulatban, sok nevetéssel telt a Széchenyi Optika könyvbemutatója

2019.10.16 14:32. - Kovács Janka

A Szemüvegesek boldogabbak címet viseli a Széchenyi Optika tulajdonosának, Taupert Szilviának első könyve, amelynek bemutatóját október 12-én, szombaton tartották a szolnoki Hild Viktor Könyvtárban.

 


A könyvbemutató sok nevetéssel, családias hangulatban, mégis rengeteg érdeklődő részvételével zajlott le. Az eseményhez stílusosan, a Szimfonik Harsona Együttes a Dr. Bubó mese főcímdalát is előadta, a résztvevőket mézeskalács szemüveggel vendégelték meg, valamint egy ajándékkeresős játék is a könyvbemutató részét képezte: a székek alá meglepetést ragasztottak a szervezők, amelyeket a résztvevőknek kellett megkeresni.

 

Taupert Szilvia könyvében a szemüvegeseket érintő kérdésekről ír: a tényekről és a tévhitekről egyaránt. A könyvben többek közt olyan témákat boncolgat, mint a szemüveg „szemlustító” hatása; megvakulhat-e valaki azért, mert nem hordja a szemüvegét; milyen tévhitek keringenek a szemüvegek kapcsán; mit kell tenni, ha valakinek problémája van a szemüvegével; honnan tudhatja egy páciens, hogy jó szakembert választott-e, mindezek mellett pedig, a könyv elolvasásának végén megtudhatja az olvasó, milyen is egy teljeskörű szemvizsgálat.

 

 

- Az a tapasztalatom, hogy 10-ből 6 szemüveges életét keseríti meg, hogy hunyorogva, szemeit ráncolva erőlködik. Közel sem tökéletes látása és személyiségével cseppet sem összhangban lévő szemüvege hátráltatja mind a munkahelyi sikereiben, mind az emberi kapcsolataiban – fogalmazott az optometrista látszerű és újdonsült írónő, majd hozzátette: - Magam is szemüveges vagyok, illetve 12 éve foglalkozom látásukkal bajlódó ügyfelekkel. Ebben a könyvben összegyűjtöttem és megosztom az olvasóval minden eddigi tapasztalatomat és jó tanácsomat. Hiszem, hogy megfelelő szakember és a szemüveg megfelelő megválasztásával bárki boldogabb, teljesebb életű szemüveges lehet.

A bemutató végén Taupert Szilvia két munkatársának, Diának és Fanninak oklevelet adott át a segítő munkájáért, majd dedikálással zárult az esemény. 

 

 

A könyv megrendelhető online: www.szechenyioptika.hu/könyv, vagy akár átvehető személyesen az optikában (5000, Szolnok, Széchenyi körút 127., 0656/402-744, www.szechenyioptika.hu), de a szolnoki könyvtárakból is kölcsönözhető.

 

Az eseményen készült képek az optika Facebook oldalán tekinthetők meg:

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget